Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

IT-arkitekt

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en till två IT-arkitekter till vår IT-arkitekturenhet. Vi står inför ett stort utvecklingsarbete i flertalet av våra system utvecklade på vår plattform för egenutvecklade system (JUP) som bygger på öppen källkod. Nästa Jordbruksreform håller nu på att ta form på politisk nivå och innan nyutvecklingen av kommande reform startar har vi behov av att stabilisera nuvarande system, genomföra förändringar i systemarkitekturen för att framtidssäkra systemet samt skapa förutsättningar för att så effektivt som möjligt kunna genomföra det kommande nyutvecklingsarbetet. Det är ett stort och spännande arbete som lägger grunden till det kommande arbetet med ny jordbrukspolitik.

I denna roll som IT-arkitekt kommer du att fylla en viktig funktion i gränslandet mellan systemutveckling och vår kärnverksamhet. Verksamhetsprocesserna och regelverken för de olika jordbrukarstöden är komplexa och omfattande och flera system har många beroenden. Som arkitekt förväntas du ha helhetssynen över såväl processerna IT-systemet ska stödja som den tekniska arkitekturen och lösningsmönster både inom systemet och mellan systemen. Du har löpande kontakt och en aktiv dialog med bland annat kravanalytiker, verksamhetsexperter, systemförvaltare och chefer för att fånga behovsbilden samt andra IT-arkitekter och systemutvecklare för att realisera lösningarna som såklart ska ligga i linje med beslutade ramverk, prioriteringar, inriktningar och mål.

I rollen som IT-arkitekt kommer du få möjlighet att jobba på strategisk nivå och vara med och påverka inriktning i arkitekturen. Rollen är också en del av vår arkitekturgrupp som är huvudansvarig för Jordbruksverkets arkitektur.

Kvalifikationer

Rollen är komplex, med många kontaktytor och olika perspektiv som behöver vägas mot varandra och för att lyckas är det en förutsättning att du har en god förståelse för systemutvecklingsprocessen och erfarenhet av egenutvecklade system. Du behöver ha en bred mjukvarubakgrund och stå på en stabil teknisk bas men också ett intresse för och erfarenhet av att jobba med arkitekturfrågor i en verksamhetsnära roll med till exempel behovsanalys, kravställning och arkitekturanalyser.

Vi ser gärna att du har en gedigen utvecklingsbakgrund med bred erfarenhet av egenutvecklade system. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta med modellering av system och domändriven design av mjukvara. Tidigare erfarenheter av IT-arkitekturarbete är meriterande.

För att lyckas och trivas behöver du känna dig bekväm i en roll där du har ett brett spektra av kontakter med olika roller i systemutvecklingsprocessen. Du behöver ha en god förmåga att se helheten och kunna hantera komplexa problemställningar där många olika perspektiv, mål och prioriteringar kan behöva vägas samman och där kompromisser ibland är nödvändiga för att komma framåt. Du är en social och driven person med god förmåga att självständigt driva dina ansvarsområden framåt i samarbete och samverkan med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Låter det som att det är dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Sebastian Forseland, Chefsarkitekt och enhetschef
Telefon: 036-15 50 84

Patrik Gräser, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 59 53

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support. Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag som statlig myndighet viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt. Nu kraftsamlar vi och söker flera nya medarbetare för att kunna möta EU:s nya gemensamma jordbrukspolitik som träder i kraft under 2023.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-05-24
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07083/2021

Placeringsort är Jönköping. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!

Sök jobbet här >>