Handläggare till Projekt- och företagsstödssektionen

Arbetsuppgifter

På Leader/LLU-enheten 2 samt Fiskeri-och marknadsstödsenheten arbetar vi med att handlägga ansökningar om stöd och utbetalning inom lokalt ledd utveckling och marknadsstöd. Marknadsstöden är stöd som finns inom EU för att jämna ut priser på EU-marknaden, eller för att öka användningen av vissa jordbruksvaror.

När det kommer till lokalt ledd utveckling samverkar föreningar, företag och kommuner inom så kallade leaderområden. De sätter upp gemensamma mål för området och en lokal styrelse tar emot ansökningar som kan utveckla området. Det kan exempelvis vara insatser inom turism, företagsutveckling, integration eller kulturmiljö.

Du kommer att ansvara för att granska ansökningar, göra bedömningar, svara i olika ärenden och förbereda beslut. Du har kontakt med stödmottagare, leaderområden och andra aktörer där du svarar på frågor, förklarar regelverk och dess tillämpning.

På enheterna och inom sektionen hjälps vi åt för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten relevant utbildning, exempelvis inom ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat med ärendehandläggning, har vana av att tolka regelverk och/eller myndighetsutövning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Vi söker dig som är driven och som effektivt kan komma i mål med dina ärenden. Då uppgifterna ofta är komplexa behöver du ha tålamod, vara analytisk och ha förmåga att ta beslut utifrån givna regelverk och tydligt och pedagogiskt kommunicera besluten till berörda parter på ett professionellt sätt.

Som person är du ansvarstagande, självgående och drivs av att se resultat i ditt arbete. Arbetsuppgifterna är ofta komplexa med mycket inkommande material vilket kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt förmågan att prioritera.

Du uppskattar samtidigt att vara en del av ett team där ni hjälps åt att lösa uppgifter, stötta varandra och tillsammans utveckla och förbättra verksamheten. Du kommer att ingå i ett mycket positivt gäng som värnar om varandra, hjälps åt för att lösa enhetens, sektionens och avdelningens uppgifter och som ser en möjlighet att bidra till samhällets utveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Carin Alfredsson, Enhetschef Leader/LLU-enheten2
Telefon: 036-15 64 22

Nedim Ramic (semester vecka 29-32), Stf. enhetschef Leader/LLU-enheten2
Telefon: 036-15 51 03

Kelesh Hussein, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 52 77

Adrian Vallin, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 52 07

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På EU-stödsavdelningen handlägger vi ansökningar för EU-projekt vars mål är att utveckla Sverige. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som handläggs, och nu söker vi nya medarbetare till Projekt- och företagsstödssektionen.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-10
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-14160/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>