Vi söker företagsekonom som har intresse för utveckling av svensk livsmedelsproduktion!

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare med stor kunskap inom företagsekonomi och intresse för frågorna inom lantbruk, trädgård och fiske till Näringsutvecklingsenheten!

Näringsutvecklingsenheten tillhör Jordbruk o Analysavdelningen och är den enhet inom avdelningen som har uppdraget att främja jordbruk-, trädgård- och fiskenäringen. Ett av de viktigaste verktygen för att främja näringen är den nationella budget vi har inom landsbygdsprogrammet där vi utlyser och upphandlar främjandeåtgärder. Vi arbetar också med egeninitierade projekt med syfte att stärka livsmedelsproduktionens och fiskets konkurrenskraft samt utveckla svensk matkultur. Vi är ca 20 personer på enheten.

Tjänstens ansvarsområde är att arbeta med uppföljning och prognoser av nationella projektmedel och egna projekt samt administrera rekvirering av utbetalningar. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

• rekvirera medel för egna projekt i landsbygdsprogrammet och i fiskeriprogrammet.
• utveckla budgetmodeller för uppföljning av nationella medel och egna projekt.
• bidra med kalkyleringskunskap och layout/presentationer vid behov.
• uppföljning och prognoser av medel i den nationella budgeten.
• uppföljning och prognoser av budgeten för de egna projekten.

Arbetet kräver ett nära samarbete främst med interna kontakter som projektledare, controller och, ekonomienhet. Excel och vårat ekonomisystem kommer vara dina viktigaste verktyg för att utföra dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk högskoleexamen inom företagsekonomi. Du har mycket goda kunskaper i Excel som kommer vara ett av dina främsta arbetsverktyg. Har du erfarenhet av att rekvirera projektmedel, budgetutformning och uppföljning av verksamheter är det meriterande. Erfarenhet från EU:s landsbygdsprogram är också meriterande.

För att passa i denna tjänst är det viktigt att du har förmågan att arbeta självgående genom att strukturera ditt arbete och driva dina processer framåt. Du har en god analytisk förmåga där du både kan förstå numeriska underlag men också kan förklara dessa på ett förståeligt sätt för andra. Du tar ansvar för din uppgift och är noggrann i ditt arbetssätt. Det är självklart för dig att vara noggrann i ditt arbete och du samarbetar bra med andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Jörgen Fransson, Enhetschef
Telefon: 036-15 52 16

Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 51 76

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 64 64

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-12-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19417/2021

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>