Driven ledare som vill vara med och utveckla reformarbetet för jordbrukspolitiken

Arbetsuppgifter

Arbetet med den nya jordbruks- och fiskeripolitiken är ett av Jordbruksverkets viktigaste uppdrag. För att möta framtidens behov finns reformkansliet direkt under generaldirektören som ansvarar för helheten inom reformarbetet. Reformkansliet består av reformkanslichef, reformkoordinator och fem stödansvariga. Vi vill nu utöka vårt team med ytterligare en stödansvarig som är med och leder reformarbetet. Du kommer till en början främst arbeta med jordbrukarstöden, detta kan sen förändras över tid.

Utvecklingsarbetet sker med stöd av tvärfunktionella grupper med samlad kompetens från olika delar av verksamheten. En eller flera av dessa grupper leder du, ofta i workshopform, för att ta fram lösningar som visar vad som behöver utvecklas för olika stöd.

I rollen som stödansvarig leder och samordnar du arbetet för att Jordbruksverket ska kunna införa alla stöd i tid. Det innebär att du har ett stort ansvar för att planera och prioritera det dagliga arbetet för de tvärfunktionella grupperna. En viktig del i ditt uppdrag är också att följa upp hur arbetet flyter på och tillsammans med olika chefer arbeta med riskhantering. Du har tät kontakt med chefer som ansvarar för att utveckla exempelvis föreskrifter, rutiner och IT-stöd.

Det finns flera utmaningar i rollen, som att se helheter och att arbeta iterativt där förutsättningarna snabbt kan ändras. Detta ställer krav på att du är flexibel och tycker om att arbeta med många olika saker samtidigt.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll har du ett tydligt driv och egen handlingskraft. Du ser värdet av att lyssna in och skapa delaktighet och samarbeta över gränser. Du skapar förtroende och får med dig andra i en öppen kommunikation.

Du har ledarerfarenheter som till exempel chef, projektledare eller teamledare och är van vid att arbeta med processer, utvecklings- och förändringsarbete eller projektstyrning.

Det är meriterande om du har god förståelse för jordbrukspolitiken. Har du specifik kunskap om stöd och stödutveckling är det också ett plus.

Du har akademisk examen. Vi söker dig som lägger stor vikt vid att nå uppsatta mål, gillar att utveckla dig själv och Jordbruksverket tillsammans med andra.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lina Andersson, Reformkanslichef
Telefon: 036-15 61 67

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-12-06
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19853/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>