Analytiker med intresse för hållbar matproduktion

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har kunskap och intresse av hållbar matproduktion och landsbygdsutveckling. Du är van att göra analyser och gillar komplexa frågor. Ser du dessutom ett nära samarbete med kollegor och andra aktörer som en självklarhet, kan det här vara jobbet för dig!

Landsbygdsanalysenheten analyserar ekonomiska stöd till jordbruk, fiske och landsbygdsutveckling. Vi producerar och sprider kunskap som bidrar till att stöden kan bli enklare och nå de politiska målen. Enheten har ansvar för att stöden följs upp, utvärderas och rapporteras till regeringen och EU-kommissionen. På enheten arbetar 20 medarbetare med olika kompetenser och bakgrunder.

Vi söker nu två erfarna och kommunikativa analytiker som drivs av att hitta nya angreppssätt för att lösa komplexa frågor. Dina huvuduppgifter kommer vara att
• bidra till att hitta nya sätt att arbeta systematiskt med analyser för målstyrning
• utforma utvärderingar som bidrar till att förbättra stöden
• delta i utvecklingsarbete i samverkan med andra avdelningar och externa intressenter
• utforma och kommunicera beslutsunderlag
• leda analysarbete, utvecklingsuppdrag och arbetsgrupper
• sammanställa, bearbeta, kvalitetsgranska och rapportera data med hjälp av beslutsstödsystem.

Analyserna innebär att du utifrån tillgänglig data och givna tidsramar besvarar olika frågeställningar, skriver kunskapsöversikter och rapporter. Du kommer att bidra till att införa ny politik. Det omfattar både stödutformning och systemutveckling för att säkerställa att det finns data för att följa upp och utvärdera politiken.

Du har ett nära samarbete med kollegor, både inom enheten och på andra enheter. Du har också flera externa kontaktytor, såsom regeringskansliet, EU-kommissionen, länsstyrelser och andra organisationer. Du kommer att ingå i olika arbetsgrupper, och vissa av dem leder du. Vi kombinerar digitala arbetssätt med fysiska möten för att lösa våra uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• flera års erfarenhet av antingen analysarbete, verksamhetsstyrning eller arbete med EU-stöd
• god förmåga att utforma och göra analyser, sammanställningar och beslutsunderlag
• mycket god kunskap i svenska och god kunskap i engelska i tal och skrift
• examen från relevant högskoleutbildning, gärna masterexamen eller motsvarande kunskap om analytiskt arbete.

Det är meriterande om du också har
• kunskap om EU-stöd i form av projekt- och företagsstöd inom antingen
-jordbruk och landsbygdsutveckling i landsbygdsprogrammet
-lokalt ledd utveckling eller
-havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet
• god förmåga att leda grupper
• erfarenhet av beslutsstödsystem.

Du arbetar parallellt med längre och kortare uppgifter, tidvis i ett högt tempo. Därför behöver du vara bra på att planera ditt arbete och slutföra uppgifter i tid med rätt ambitionsnivå. Du har god förmåga att analysera siffror och se samband. Att utveckla nya angreppssätt är en naturlig del av ditt arbetssätt. Du behöver också ha förmåga att kommunicera så att budskap når fram. Ett nära samarbete med personer med olika kompetenser, erfarenheter och personligheter ser du som en självklarhet.

Dina personliga förmågor är viktiga i den här rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Jonas Fjertorp (tillgänglig 8-22 augusti), Enhetschef
Telefon: 036-155702

Eva Dahlberg, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 51 76

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 64 64

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-22
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-14825/2022

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>