Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Jobbar du med GIS och fjärranalys?

Arbetsuppgifter

Vi bryter ny mark och utvecklar vårt framtida system för att via satellitdata övervaka Sveriges jordbruksmark. Vill du vara med på vår resa?

Till 2023 ska Jordbruksverket utveckla ett system där vi med data från Sentinelsatelliterna automatiskt tolkar jordbruksgrödor och jordbruksaktivitet. Det är främst inom detta område du kommer att arbeta, både genom att delta i utvecklingen men också genom att bevaka utvecklingen inom området.
Arbetet innebär många kontakter internt med olika kategorier såsom kravställare, utvecklare och användare. Arbetet innebär också kontakter utanför myndigheten, både nationellt och internationellt såsom EU-kommissionen och andra medlemsländer.

Du kommer ingå i GIS-gruppen på geodataenheten som gemensamt tar sig an uppdrag från olika uppdragsgivare gällande förvaltning och vidareutveckling av våra befintliga GIS-system. Systemförvaltning är en av de huvudsakliga arbetsuppgifterna vilket inkluderar kravanalys, test och användarsupport. Användarna finns på Jordbruksverket och Länsstyrelserna.

Enheten ansvarar för blockdatabasen som är en geografisk databas över Sveriges jordbruksmark. Blockdatabasen används för att kontrollera alla arealbaserade EU-stöd till jordbruket. Vår uppgift är att säkerställa att all information om jordbruksmarken som finns i blockdatabasen är uppdaterad och håller en hög kvalitet. På enheten arbetar 19 personer.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som har gott omdöme, arbetar strukturerat och är flexibel. Du är utvecklingsinriktad och omsätter idéer till praktisk handling utifrån verksamhetens behov. Vidare är du bra på att lösa komplicerade problem, se samband och hantera stora informationsmängder. Det är självklart för dig att samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål och du inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Du kommunicerar tydligt och rakt både på svenska och på engelska.

Du har god erfarenhet av GIS, fjärranalys och satellitdata förvärvad genom utbildning eller erfarenhet.

Meriterande är om du har erfarenhet av metoder för tidserieanalys av satellitdata och kunskap om AI, maskinlärning, Python samt statistisk analys av stora datamängder. Har du kunskaper om jordbruk på något sätt är det också meriterande.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Anders Forsberg, Enhetschef Geodataenheten
Mobil: 0701-75 79 77
Telefon: 036-15 60 12

Bastian Berlin, Systemförvaltare
Mobil: 0764-14 62 31
Telefon: 036-15 52 06

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Maria Niskanen, SACO
Telefon: 036-15 60 85

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet?

Geodataenheten tillhör EU-stödavdelningen, den del av Jordbruksverket som ansvarar för att Sverige hanterar EU-stöden till jordbruket och landsbygden korrekt. Vi betalar årligen ut ca 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom vi hanterar stora ekonomiska värden är kraven på kvalitet och säkerhet höga.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag som statlig myndighet viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk samt att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Hos oss arbetar ca 1 600 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Jönköping och vi har även en stor regional verksamhet. Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-01-05
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-18182/2020

Placeringsort är i Jönköping vid vårt huvudkontor, men annan placering är också möjlig.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>