Smittskyddshandläggare för arbete med smittsamma djursjukdomar

Arbetsuppgifter

Smittbekämpningsenheten arbetar med förebyggande åtgärder för att förhindra svåra djursjukdomar och bekämpning av sådana djursjukdomar om de introduceras i landet. Enheten arbetar också med frågor om bin, strategiska märknings- och registreringsfrågor och med djursmittorersättningar.

Teamet som nu ska förstärkas arbetar i huvudsak med allvarliga djursjukdomar hos fjäderfä, nötkreatur och bin. Vi ser också till att sjukdomsövervakning kommer till stånd och sker enligt plan, utreder positiva övervakningsprov, hanterar misstankar om allvarliga djursjukdomar och bekämpar utbrott av till exempel fågelinfluensa eller mjältbrand. Vi har tät kontakt med enskilda djurägare, intresseorganisationer och andra myndigheter, men ser också till att information finns tillgänglig på vår hemsida för den som söker den.

Din vardag kan komma att omfatta alla i teamet förekommande arbetsuppgifter, men beroende på din bakgrund och de kunskaper du har med dig så kan ditt fokus komma att hamna på olika delar av teamets arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en, för tjänsten, relevant akademisk examen, till exempel som veterinär, agronom eller jurist. Det är viktigt att du har erfarenhet av den svenska djurhållningen, och gärna har arbetat praktiskt med produktionsdjur som veterinär, produktionsrådgivare eller liknande. Vi ser också att ett intresse för den svenska livsmedelsproduktionen och de utmaningar primärproducenterna står inför i den moderna djurhållningen är nödvändigt. Du kan formulera dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är därtill meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg och stabil i dig själv, och har förmåga att bibehålla lugn och handlingsförmåga även i stressade situationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och förutsättningar, och fattar beslut med bibehållet omdöme trots begränsad information eller tidspress.
Då rollen innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, är din samarbetsförmåga av stor vikt och vi ser också att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du strukturerad med god förmåga till att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde sker snarast möjligt.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lotta Hofverberg, Enhetschef
Telefon: 036-15 52 31
E-post: lotta.hofverberg@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-11-29
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19564/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>