Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Landsbygdsnätverket söker samordnare till MATtanken

Arbetsuppgifter

Har du precis som vi en vilja att bidra till utveckling av måltiderna i vård, skola och omsorg så att de tas tillvara för en positiv samhällsutveckling? Nu söker vi en samordnare till projektet MATtanken som drivs av landsbygdsnätverkets kansli!

Landsbygdsnätverket har sitt samordnande kansli på Jordbruksverket. Nätverket samlar och engagerar nationella organisationer och myndigheter som på olika sätt har betydelse för utvecklingen av verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen.
Mer information hittar du på nätverkets webbplats: https://www.landsbygdsnatverket.se

Projektet MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. Mer information hittar du på projektets webbplats: https://www.mattanken.se/

En stor del av ditt arbete kommer vara att aktivt bidra till erfarenhetsutbyte, spridning av inspirerande exempel och nätverksskapande genom till exempel artiklar som du skriver i samverkan med olika aktörer. I arbetet ingår också att du gör mindre utredningar som kan ligga till grund för kommunikation och genomförande av aktiviteter. Du kommer att få ett särskilt ansvar för något av de delprojekt som genomförs med MATtanken som plattform. I rollen som samordnare är det du som koordinerar, driver arbetet framåt och följer upp arbetet men är samtidigt själv aktiv i genomförandet.

I rollen som samordnare har du många kontaktytor där viktiga samverkanspartners är Jordbruksverkets olika enheter men även andra myndigheter som Livsmedelsverket, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten med flera samt intresseorganisationer som LRF, Sveriges konsumenter, SKR med flera.

Kvalifikationer

Vi söker dig med god kunskap och insikt i de förutsättningar och krav som finns på offentliga måltider som du fått genom erfarenhet från arbete i, eller i samverkan med offentliga måltidsorganisationer i kommun eller region. Du har en högskoleutbildning som kostvetare, dietist eller motsvarande. Vi ser också att du gärna har tidigare erfarenhet av samordning och koordinering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. I den här rollen är det avgörande att du har en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det innebär att du både har förmågan att förmedla budskap, kunskap och erfarenheter på ett tydligt sätt men också att vara lyhörd för att kunna förstå målgruppernas olika behov. Det är även viktigt att du har förmågan att strukturera och driva dina processer vidare genom att du kan identifiera, initiera och genomföra de aktiviteter som leder till att projektet når sina mål. I rollen är det också viktigt att du kan koordinera andra på ett effektivt sätt som samtidigt skapar engagemang och delaktighet.

Låter tjänsten intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Gustafsson, Kanslichef
Telefon: 036-155104

Eva Sundberg, Projektledare MATtanken
Telefon: 036-156322

Eva Jirskog, SACO, [object Object]
Telefon: 036-15 51 11

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-03-10
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02625/2021

I den här tjänsten är placeringsort flexibel men med krav att du kan arbeta från kontoret i Jönköping ca 2 dagar i veckan. Resor i tjänsten förekommer. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>