Arbeta med internationella djurfrågor

Arbetsuppgifter

Är du en person som trivs med många kontaktytor, både nationella och internationella, i kombination med kvalificerad handläggning?

Vi arbetar i team och i teamets ansvarsområde ingår bland annat att driva frågor som ett gott djurskydd och en god djurhälsa inom EU och i internationella organisationer. Vi söker dig som vill arbeta med att bereda underlag inför internationella möten och representera Sverige på mötena. Som en del i detta arbete ingår många olika kontakter med olika myndigheter i Sverige, men även kontakter med andra EU-länder och EU-kommissionen. Du kommer också att arbeta med att på regelbunden basis rapportera vårt goda djurhälsoläge till både EU och Världsorganisationen för djurhälsa (WOAH/OIE). I de fall vi har ett utbrott av smittsam djursjukdom i Sverige kommer du även tillsammans med teamet arbeta med att hålla i internationella kontakter och rapporteringar. Du kommer också att arbeta med att tillhandahålla instruktioner och vägledning till våra officiella veterinärer som är myndighetens förlängda arm både ute i fält och på gränskontrollstationerna. Som handläggare hos oss får du möjligheten att arbeta med omväxlande och lärorika arbetsuppgifter som innebär både löpande hantering, samt uppgifter av mer utredande karaktär.

Arbetsuppgifterna innebär resor, både inom och utanför Sverige.

Vårt team består av erfarna kollegor med olika kompetenser som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Tillsammans ansvarar vi för teamets arbetsuppgifter och hjälps åt för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och teamets planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi vill att du är självgående och ansvarstagande eftersom arbetet innebär att du med vissa arbetsuppgifter kommer att arbeta självständigt. Eftersom vi även jobbar i team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du behöver vara flexibel och kunna prioritera vad som är viktigt.

Vi söker dig som har veterinärexamen. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har erfarenhet från kvalificerat myndighetsarbete och du har kunskap och erfarenhet från produktionsdjurssektorn. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som inneburit internationella kontakter.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Anna Wretling Clarin, Enhetschef
Telefon: 036 - 155015
E-post: anna.clarin@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-09-09
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15097/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>