Verkscontroller

Arbetsuppgifter

Jordbruksverket har en bred verksamhet som omsätter nästan 16 miljarder kronor. Den största delen omfattar stöd och ersättningar till lantbruksföretag och utveckling av Sveriges landsbygder. Finansieringen kommer från helt eller delvis EU-finansierade anslag, nationella förvaltnings- och sakanslag samt ett flertal avgiftsfinansierade verksamheter.

Vi söker nu dig som vill arbeta med styrningsfrågor i vår komplexa och dynamiska verksamhet. Du kommer att arbeta nära myndighetens ledning och ha täta kontakter med bland annat Regeringskansliet och Riksrevisionen. Som myndighetens verkscontroller blir din främsta uppgift att driva, utveckla och samordna processerna för och arbetet med myndighetens:
• verksamhetsplanering och verksamhetsstyrning
• verksamhetsuppföljning till ledning och styrelse
• resultatredovisning i årsredovisningen
• interna styrning och kontroll

Du tillhör ekonomienheten som består av ett tiotal medarbetare som ansvarar för verksamhetsplanering, intern styrning och kontroll, lönehandläggning, budget och prognoser, uppföljning och analyser samt säkerställer att vi har en korrekt och rättvisande ekonomisk redovisning. Du har ett mycket nära samarbete med myndighetens överdirektör, ekonomichef och avdelningarnas controllers. I din roll kommer du att stödja avdelningarna för att tillsammans med avdelningarnas controllers utveckla styrningen på myndigheten.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi, förvaltning, juridik, statsvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet från arbete med verksamhetsstyrning eller som verksamhetscontroller och det är meriterande om du har haft en roll där du samordnar andra. Självklart har du goda kunskaper om och stort intresse för verksamhetsstyrning och de regler och förutsättningar som gäller för statliga myndigheter. Du trivs i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt.

Du är strukturerad och självgående i ditt arbete, har förmåga att bygga goda relationer och genom kommunikation och samverkan skapa engagemang och få med dig andra i de utvecklingsprocesser du driver. Du är en god skribent som uttrycker dig klart och enkelt och är bekväm med att tala inför grupper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Karin Stridh, Ekonomichef
Telefon: 036-15 60 02

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-155838

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-11650/2022

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>