Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Greppa Näringen söker två nya rådgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker två erfarna rådgivare till Greppa Näringen. Vill du fördjupa dig inom växtnärings-, bördighets- och klimatfrågor och bidra till att vi uppnår viktiga miljömål och bidrar till livsmedelsstrategin är detta rätt jobb för dig!

Du kommer huvudsakligen att jobba med växtnäringsfrågor kopplat till behovsanpassad gödsling, markstruktur och miljö- och klimatpåverkan. Klimatfrågan kommer alltmer i fokus i jordbruket och i Greppa Näringens arbete.
Det är viktigt att du har fokus på både miljö, klimat och produktion. Eftersom vi jobbar med frivilliga åtgärder inom Greppa Näringen är det avgörande att hitta win-win situationer där åtgärder både ger positiva miljöeffekter, begränsar klimatpåverkan och har positiva effekter för företagets ekonomi.

En viktig del i arbetet är att anordna rådgivarkurser och att kommunicera kunskap inom vårt område. Du kommer att arbeta med informationsmaterial och annat underlagsmaterial till Greppa Näringens rådgivning och webbplats. Du medverkar även i mässmontrar och arbetar med mätning av kväveupptag i spannmål i fält.

Du kommer att jobba med support och utveckling av beräkningsprogrammet Vera och Greppa Näringens databas över rådgivningen (GNW-adm). Du bidrar i första hand med användarperspektiv och beställarkompetens.

Du medverkar i arbetet med att utvärdera miljöeffekter av Greppa Näringens rådgivning och i samband med detta kommer du att göra sammanställningar och presentera resultat från projektets omfattande databas.
Du kommer också ingå i Greppa Näringens arbetsgrupp med ett antal gemensamma arbetsuppgifter i nära samarbete med den övriga projektgruppen. Du kommer att delta i nätverk om växtnäring och klimat beroende på din kompetens.

För en av tjänsterna är placeringsorten Skara och för den andra Alnarp (Landskrona fr.o.m. 2022). Placering vid något av rådgivningsenhetens andra kontor kan eventuellt diskuteras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är mark/växtagronom eller har motsvarande naturvetenskaplig högskoleutbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper om jordbruksproduktion, gödsling och växtnäringsförluster och klimatfrågor främst kopplat till växtodlingen. Det är därför meriterande om du har erfarenheter eller kunskap om jordbrukets produktion och dess klimat- och miljöpåverkan.

Eftersom vi söker två tjänster kan en viss uppdelning av arbetsuppgifterna ske beroende på respektive persons kompetens och intresse och geografiska placering.

För en av tjänsterna är erfarenhet eller utbildning i företagsekonomi meriterande. Det är viktigt för att kunna beställa eller utföra ekonomiska beräkningar av konsekvenser av miljö- och klimatåtgärder.

Rådgivningserfarenhet och erfarenhet av tillämpad forskning är meriterande.

Du är som person analytisk, självgående och kundfokuserad. Du har en bra samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I tjänsten ingår en del resor, körkort är därför ett krav.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde maj 2021 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Thorsten Rahbek Pedersen, Enhetschef rådgivningsenheten söder
Mobil: 070-694 3779

Stina Olofsson, Projektledare Greppa Näringen
Mobil: 070-595 5231

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Rådgivningsenheten söder och rådgivningsenheten norr arbetar med kompetensutveckling inom landsbygdsprogrammets målområden Ett rikt odlingslandskap, Ingen övergödning, Giftfri miljö, Ekologisk produktion, Tvärvillkor och förgröning, Vattenhushållning och Energi och klimat.
Inom enheterna finns bland annat Greppa Näringen, Växtskyddscentralerna, projektet Minskad klimatpåverkan och regionalt placerade experter inom ekologisk produktion.

Rådgivningsenheten söder har kontor i Alnarp, Kalmar och Linköping. Rådgivningsenheten norr finns i Jönköping, Skara och Uppsala. Enheterna har ett nära samarbete.

Du kommer att ha ett nära samarbete med de övriga rådgivarna inom Minskad klimatpåverkan, Vattenhushållning, och Ekologisk produktion.

Greppa Näringen
Greppa Näringen, www.greppa.nu, är ett framgångsrikt kunskaps- och rådgivningsprojekt som ska inspirera och motivera lantbrukare och rådgivare att använda kunskap så att gårdens klimat- och miljöpåverkan minskar och lönsamheten förbättras. Greppa Näringen arbetar brett med miljö- och klimatfrågor på olika typer av gårdar.

Greppa Näringen leds från Jordbruksverkets rådgivningsenheter, i samarbete med LRF, länsstyrelserna och rådgivningsföretag.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-02-25
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01476/2021

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>