Logotyp Jordbruksverket

Lyhörd systemutvecklare med god samarbetsförmåga

Sebastian började sin tid hos oss genom vårt traineeprogram inom IT, och arbetar nu som systemutvecklare i ett av utvecklingsteamen.

Sebastian

Sebastian, systemutvecklare

Berätta lite kort om dig själv och vad du arbetar med.

Jag började på Jordbruksverket som Trainee hösten 2018, och nu arbetar jag med Systemutveckling i ett av Jordbruksverkets system som hanterar de olika stöden som skall betalas ut till Jordbrukare. Vi arbetar Team-baserad enligt Agila metoden Scrum där jag har rollen som utvecklare i ett team som består av utvecklare, testare samt en Teamledare. Det är roligt och utmanade att arbeta med systemutveckling och jag lär mig ständigt nya saker!

Vad lockade dig till Jordbruksverket?

Det som främst lockade mig till Jordbruksverket var möjligheten att utvecklas inom programmering efter mina år på Universitetet. Eftersom att Jordbruksverket har en stor Utvecklings- och digitaliserings-avdelning med många olika system som de utvecklar och förvaltar på egen hand enligt moderna tekniker och ramverk upplevde jag det som ett självklart val, att genom traineeprogrammet få en bra start in i arbetslivet och sedan fortsätta utvecklas tillsammans med Jordbruksverket.

Vad för egenskaper är viktiga och avgörande i din roll?

I rollen som systemutvecklare upplever jag att det är viktigt att ha en god samarbetsförmåga, vara lyhörd inför nya tips och idéer samtidigt som man bör ha ett intresse och driv för att lära sig mer.

Hur är det att jobba där?

Varierande arbetsuppgifter och en trivsam arbetsmiljö i öppna landskap gör Jordbruksverket till en behaglig arbetsplats, det är kul att det är en så pass stor avdelning där möjligheten att testa på annorlunda arbetsuppgifter finns om man skulle vilja ge sig an nya utmaningar även inom verksamheten.

Vad utmärker Jordbruksverket som arbetsgivare?

Jag finner stort värde i att Jordbruksverket är mån om sina anställda där man arbetar aktivt för att medarbetarna skall må bra samt för att förebygga stress på arbetsplatsen. De uppmuntrar till en aktiv livsstil genom att erbjuda verktyg såsom kontorscyklar och balansplattor att använda vid sin arbetsstation samt att man har en timme varje vecka tilldelad friskvård. Då kan man till exempel träna på Jordbruksverkets egna gym eller ta en längre promenad. Man blir även som medarbetare väldigt inkluderad i verksamheten, hur organisationen skall se ut samt vad som händer utanför ens eget arbetsområde.