Publiceringsdatum27 Januari 2020

Traineeprogram - Bra övergång mellan studier och arbetsliv

Markus har gått traineeprogrammet och jobbar nu som systemutvecklare i ett av våra utvecklingsteam.

Markus Eriksson

Markus Eriksson, systemutvecklare

Du är tidigare trainee på Jordbruksverket och har nu en tillsvidareanställning på utvecklings- och digitaliseringsavdelningen. Berätta lite om vad du gör.

Som anställd systemutvecklare på Jordbruksverket sitter jag idag i ett av teamen i systemet Jorden, som hanterar EU-stöd för lantbrukare. Där får jag ett stort ansvar över det jag arbetar med, och får ett helhetsansvar för de stöd som mitt team arbetar med. Jag får vara del av förvaltningen av systemet, nyutveckling av framtida stöd och funktionalitet, samt det stora ombygget av Jorden som samtidigt pågår. Detta leder till att jag får ta del av den enorma informationskälla som Jordbruksverkets medarbetare sitter på och jag får lära mig väldigt mycket om tekniker och arkitektur. Det är helt enkelt en fantastiskt rolig arbetsplats där jag får prova på lite allt möjligt.

Hur tycker du att traineeprogrammet har varit?

Det har varit otroligt lärorikt och inspirerande, vi har fått träffa på så många utvecklare och se så många team arbeta med allt från små till gigantiska projekt. Det bästa med trainee perioden har klart varit att man får en chans att testa på allt och se vart man själv trivs och passar bäst in.

Vad vill du säga till personer som funderar på att söka till traineeprogrammet?

Vill du ha en utmanande, lärorik, och varierande vardag så är Jordbruksverkets Traineeprogram något för dig!

Senast uppdaterad: