Traineeprogrammet – en stabil grund inom systemutveckling
Dennis började sin tid hos oss genom vårt traineeprogram inom IT, och arbetar nu som systemutvecklare i ett av utvecklingsteamen.
%20(2)%20(2)%20Dennis.jpg)
Dennis, systemutvecklare
Berätta lite kort om dig själv och vad du arbetar med.
Efter en fantastisk och lärorik traineeperiod på nio månader blev jag fast anställd i juni 2020. Steget till systemutvecklare var en total omställning i mitt liv då jag tidigare har jobbat inom tryckeribranschen med olika processer. Traineeprogrammet la en bra och stabil grund inom systemutveckling efter mina studier, vilket har lett mig till där jag befinner mig idag. Jag jobbar som systemutvecklare i ett utvecklingsteam inom geodata och kontroll. I min roll bidrar jag till att driva utvecklingen framåt med nya funktioner och förbättringar.
Vad lockade dig till Jordbruksverket?
Främst för att jag ville gå traineeprogrammet då det kändes som en introduktion till systemvetare och ger en bra grund att stå på. Samtidigt som jag ville testa att jobba på en större arbetsplats.
Vilka egenskaper är viktiga och avgörande i din roll?
Som systemutvecklare blir man aldrig fullärd. Viljan att konstant lära sig och testa nya saker är lika viktig som att lyssna och förstå andra. Att kunna analysera en uppgift och förstå helheten. Då vi alltid jobbar i team är det även viktigt att ha en god samarbetsförmåga, vara lyhörd och öppen för nya lösningar.
Hur är det att jobba där?
Nu har jag bara ett år i bagaget att jämföra med men jag trivs väldigt bra. Jag har trevliga och hjälpsamma arbetskamrater som gärna delar med sig av sin expertis. Det är utvecklande, utmanande och jag lär mig nya saker varje dag. Vi jobbar scrum–ish och har öppna dialoger som utvecklar oss både som team och arbetskamrater.
Vad utmärker Jordbruksverket som arbetsgivare?
Jordbruksverket tar hand om sina anställda, det har verkligen visat sig under rådande covid-19 pandemi. Till exempel då inte alla har de ergonomiska förutsättningarna att jobba hemifrån har vi fått låna hem utrustning. Med förändringen att många jobbar hemifrån fokuseras det mycket på hur vi mår när vi jobbar hemifrån.
Utöver detta finns tydliga processer för att bland annat förebygga stress, fånga upp medarbetarnas välbefinnande och att inkludera alla i det dagliga arbetet.
Att vara aktiv uppmuntras med aktivitetscyklar och balansbrädor till landskapen, x-paus och friskvårdsbidrag.
Senast uppdaterad: