Logotyp Jordbruksverket

Traineeprogrammet – bra mix av teori och praktik

Fartun går just nu vårt traineeprogram. Det har hittills varit mycket spännande och lärorikt. Hon har fått en bra inblick i arbetssättet på Jordbruksverket och hur olika team arbetar, varvat med eget projektarbete och självstudier.

Fartun

Fartun, trainee

Du är trainee på Jordbruksverkets utvecklings- och digitaliseringsavdelning. Berätta lite om vad du gör.

Under de första två månaderna har vi traineer haft varierande veckor. Fokus har varit på att vi ska lära oss arbetssättet på Jordbruksverket, hur olika team arbetar och även haft mycket självstudier. Vi traineer arbetar också tillsammans med eget java-projekt där vi använder mob-programmering. Snart ska vi påbörja praktik i olika team och kunna dra nytta av de korta utbildningar som vi har fått.

Hur tycker du att traineeprogrammet har varit hittills?

Det har varit en underbar upplevelse fylld med många spännande och lärorika veckor. Vi har fått se hur olika team arbetar, fått lära oss och även testa några av verktygen som Jordbruksverket använder vid utveckling. Det har varit en bra mix av teori och praktik som vi alla har uppskattat väldigt mycket. Jag är positivt överraskad av hur traineeprogrammet är upplagt.

Vad vill du säga till personer som funderar på att söka till traineeprogrammet?

Vill du jobba där det finns utvecklingsmöjligheter och få en mjukstart i arbetslivet så är Traineeprogrammet något för dig!