Logotyp Jordbruksverket

Systemtekniker Patrik: Du styr mycket på egen hand

Hej, mitt namn är Patrik Gräser. Jag jobbar på Jordbruksverket som systemtekniker på infrastrukturenheten. Det jag tycker bäst om i mitt jobb det är utmaningen vi har, möjligheten jag har och idéerna som kommer från alla möjliga håll. Det är det absolut bästa, samarbetet vi har.

Utvecklingsmöjligheterna här är: Du börjar med det du blir anställd för, sen visar du vad du kan, då är det väldigt lätt hänt att du får mer ansvar, och andra roller. Jag trivs här på "verket" just för det sociala, det engagemanget jag har från mina medarbetare, möjligheterna vi har att bygga någonting bra, både för de som är anställda här, men också för medborgarna i Sverige.

Samarbete mellan teammedlemmarna är väldigt mycket utifrån den personliga förmågan. Vi har teammedlemmar som inte alls trivs att vara ute socialt, de vill helst sitta vid sitt skrivbord och göra lösningarna där. Vi har andra som är väldigt sociala, som är ute och pratar med allt och alla, och vill vara med överallt.

Någonstans i mitten så samlas vi och pratar med varandra.

Distansarbetsmöjligheterna här på Jordbruksverket är väldigt breda. Vi har en ledning som såg väldigt framsynt på möjligheterna att jobba med distans och de har satt upp regler på att du ska kunna jobba upp till åttio procent av din arbetstid på distans. Att vilja jobba på Jordbruksverket, det du kan lockas av, det är friheten. Du styr väldigt mycket ditt arbete på egen hand och har du åsikter om hur en lösning skall implementeras, eller hur den skall göras, så lyssnar de på dig. Våra chefer säger inte så här ska du göra, utan de säger, vad tycker du? Det lockade mig väldigt mycket, att komma hit och få tillföra det jag kan. Sen måste jag även vara ärlig och säga, att få leka med de grejerna som finns här. Det finns väldigt mycket modern och intressant teknik här.