Publiceringsdatum9 Februari 2022

Systemutvecklare Simon: Det viktigaste är att vara öppensinnad

Jag heter Simon Borgmästars, jag jobbar som systemutvecklare här på Jordbruksverket. Det jag tycker är bäst med mitt jobb är att man får träffa fantastiska människor, man får hitta lösningar på saker som är lite kreativa och som faktiskt har lite samhällsnytta.

Den absolut viktigaste kompetensen och egenskapen en person behöver för att jobba på Jordbruksverket, framför allt som systemutvecklare, är att man är öppensinnad och problemlösningsorienterad.

Utvecklingsmöjligheterna på Jordbruksverket är mycket goda. Det är väldigt många som provar på många olika roller, allt från teamleaders, arkitekt, systemutvecklare och så vidare. Det som gör att jag trivs bäst är att man får jobba med intressanta kollegor, det är det absolut roligaste. Sen så får man mycket frihet i hur man löser problemen som man får kämpa med.

Kulturen på Jordbruksverket är väldigt speciell. Jag som kommer från en privat aktör tidigare, då som konsult, har ju verkligen sett båda världarna. Det är ett helt annat fokus på mjuka värden som premieras här på Jordbruksverket. Man får mycket större chans att ta fram de egenskaper som man själv tycker är värdefulla, och som man själv har talang för.

Senast uppdaterad: