Byggnader för ekologisk produktion av dikalv
Välkommen till ett webb-seminarium som handlar om regler för ekologisk produktion av dikalv och nötköttsproduktion. Helena kommer att ta upp regler som påverkar byggnaden, visa exempel på typplanlösningar, vad man bör tänka på vid utformning av liggytor, gångar, kalvningsplatser, kalvgömma och hantering av djur.
Information och anmälan
Webbinariet vänder sig till: rådgivare
Datum: 22 februari
Tid: klockan 9.00–10.00
Plats: digitalt via Zoom
Webbinariets innehåll
Ekologisk dikoproduktion är en viktig bas för köttproduktion och landskapsvård i Sverige. Medelbesättningen av ekologiska dikor i Sverige består av 33 kor. Antingen det är nya byggnader eller ombyggda mjölkkostall så är det viktigt att anpassa sina byggnader till ett fungerande system som uppfyller kraven för ekologiska produktion och ger en god djurvälfärd. Det är också viktigt att det är ett system som är enkelt och säkert att jobba med djuren i.
Helena Olsson Hägg, Agrotektbyrån, är teknikagronom med inriktning på byggnader. Helena driver sedan 25 år eget företag med byggnadsrådgivning om djurstallar och driver även lantbruk med ekologisk dikalvsproduktion.
Anmäl dig här senast den 20 februari
Du får ett mejl när du har anmält dig
När du skickat din anmälan får du ett mejl som bekräftar att du har anmält dig.
Kontakta oss om du har frågor
Birgitta Johansson
Gunilla Johansson
Rådgivningar och utbildningar delfinansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling via det svenska landsbygdsprogrammet
Senast uppdaterad: