31 Maj 2023

Webbinarium om nya djurskyddsregler inom EU

Välkommen till ett webbinarium om nya djurskyddsregler inom EU med Helena Elofsson, Jordbruksverket. Inom EU pågår just nu en översyn av djurskyddsreglerna för lantbrukets djur. Webbinariet kommer att handla om vad som diskuteras, varför EU gör detta, och hur dessa nya regler tas fram. Det kommer också att handla om ny djurskyddsmärkning och hur de nya reglerna kan komma att påverka inom ekologisk djurhållning framöver.

Helena är djurskyddschef på Jordbruksverket och representerar Sverige i EU:s djurskyddsplattform och deltar i två av de arbetsgrupper som är med och diskuterar de nya EU reglerna. Helena jobbar mycket med de internationella djurskyddsfrågorna men har också ett generellt ansvar för det strategiska djurskyddsarbetet på Jordbruksverket och att vi arbetar efter den djurskyddsstrategi som vi har beslutat.

Information och anmälan

Webbinariet vänder sig till: Rådgivare

Datum: 31 maj

Tid: klockan 9–10

Plats: digitalt via Zoom

Senast dagen innan webbinariet kommer du att få en inbjudan via mejl med en länk för att ansluta till mötet. I mejlet finns också instruktioner för hur du ska göra för att ansluta till mötet.

Anmäl dig här senast den 29 maj

Du ska få ett bekräftelsemejl när du har skickat in anmälan

Kontrollera att du får ett bekräftelsemejl när du skickat din anmälan, så att du vet att din anmälan tagits emot.

Kontakta oss om du har frågor

Kontakta Gunilla Johansson om du har frågor om webbinariet.

Senast uppdaterad: