Publiceringsdatum6 December 2023

Inte bara skit - om parasiter och dyng­baggar som finns i betes­djurens gödsel

Välkommen till webbinariet Inte bara skit - om parasiter och dyngbaggar som finns i betesdjurens gödsel, med Lena Stengärde och Moa Pettersson, den 6 december.

Betesdjurens välmående på betet är viktigt och då måste vi tänka på behov av avmaskning och betesplanering. Hur kan vi bekämpa parasiterna utan att påverka dyngbaggarna negativt? Vad kräver dyngbaggarna mer än skit? Det är några av de frågeställningar vi kommer ta upp under webbinariet.

Webbinariet är en repris på ett webbinarium som Jordbruksverket anordnade i mars 2022 med samma föreläsare.

Lena Stengärde, veterinär vid Kunskap och Utveckling Djurhälsa, Växa föreläser om invärtes parasiter hos betesdjur.

Moa Pettersson, vid SLU Artdatabanken, föreläser om hur betesmarker ser ut där dyngbaggarna trivs och hur de påverkas av djurslag, betestider och avmaskningsmedel.

Information och anmälan

Webbinariet ingår i en webbinarieserie inom ett program för kompetensutveckling om ängs- och betesmarker och är ett samarbete med Ekologisk produktion och Greppa näringen. Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig i första hand till rådgivare.

Datum: 6 december

Tid: klockan 9.30–11

Plats: digitalt via Zoom

Senast dagen innan webbinariet kommer du att få en inbjudan via mejl med en länk för att ansluta till mötet. I mejlet finns också instruktioner för hur du ska göra för att ansluta till mötet.

Anmäl dig här senast den 4 december

Kontakta oss om du har frågor

Kersti Andersson

Senast uppdaterad: