Logotyp Jordbruksverket

Välkommen på en studie­resa om ekologisk grönsaks­produktion i Danmark den 27–28 augusti

En studieresa för rådgivare och yrkesodlare där vi fördjupar oss i odlingsteknik, jordhälsa och växtskydds­frågor inom ekologisk produktion.

En spännande möjlighet till kompetens­utveckling kring ekologisk grönsaks­produktion och besök på forsknings­stationen Flakkebjerg. Studieresan vänder sig till rådgivare och yrkesodlare.

Buss avgår från Hyllie station utanför Malmö den 27 augusti klockan 08:00. Vi är tillbaka på Hyllie station den 28 augusti cirka klockan 18:00.

Besöksplatser, luncher och övernattning

Godis Grönt

Resan inleds på Godis Grönt utanför Köpenhamn. På 6 hektar odlas ekologiska grönsaker i fasta bäddar och tunnlar till ande­lsjordbruk. I år testas plantering med Mulchtech i en hackad mellan­gröda. Lunch på Godis Grönt med grönsaker från gården.

Bioselect i Tåsinge

På Bioselect produceras ekologisk sättpotatis och sättlök. De använder Farmdroid, en GPS-styrd självkörande såmaskin kombinerad med ogräs­bekämpning.

Övernattning och middag

Övernattning på Hotell Dalgas i Brande och gemensam middag på Smagshuset.

Axel Månsson A/S

Axel Månsson A/S är en storskalig producent av bland annat ekologisk sallat, kål och lök. De har de senaste åren ökat fokus på jordhälsa och mellan­grödor i växtföljden i samspel med biogas­produktion.

Forskningsstationen Flakkebjerg

Forsknings­stationen Flakkebjerg tillhör Århus Universitet. Vi får se försök mot mjöldagg med allmän­kemikalier och ämnen med låg risk under ledning av forskare Peter Hartvig.

Avgift

Kostnad för resan är 1 100 kronor (med beräknad kurs 1 DK = 1,5 SEK), vilket inkluderar två luncher, tre kaffe i Danmark samt en deltagaravgift på 335 svenska kronor. Utöver detta betalar du hotell på plats 1 575 svenska kronor och valfri middag.

Jordbruksverket står för kostnader för bussresa och studiebesök.

Anmälan till resan är bindande.

Anmäl dig här senast den 10 juli

Antal personer är begränsat till 25.

Kontakta oss om du har frågor

Sara Furenhed