Välkommen till ett möte om morötter och användningen av handelsnormen kopplat till minskat svinn.
På mötet går vi igenom handelsnormen för morötter och tittar bland annat på hur stickprovstagning ska genomföras och bedömas. Mötet innehåller både teoretiska och praktiska moment. Det finns tolkningar kring kraven och användningen av dem att diskutera i syfte att mer morötter ska kunna gå till färskvarumarknaden som klass 1, alternativt klass 2 eller till industrin.
Vi kommer att diskutera hur man gemensamt kan minska svinnet och använda mer morötter till livsmedel.
Tid | Innehåll |
---|---|
09.30 | Välkommen och presentationsrunda |
09.45 | Bakgrund, syfte och diskussionsfrågor att ha med sig under dagen – Karin Lindow, Jordbruksverket |
10.00 | Om handelsnormerna – Kristina Mattsson, Jordbruksverket |
10.20 | Kaffe och smörgås |
10.45 | Genomgång av UNECE:s handelsnorm för morötter och EU:s allmänna handelsnorm |
11.30 | Lunch |
12.30 | Hur tar man stickprov för att kontrollera överensstämmelse? |
13.00 | Praktisk övning i att bedöma morötter enligt normerna |
14.40 | Kaffe och kaka |
15.00 | Diskussion/workshop om hur mer morötter kan användas till livsmedel |
16.30 | Avslut |
Datum: Onsdagen den 5 mars.
Klockan: 9.30-16.30.
Plats: Jordbruksverkets kontor i Landskrona, adress Österleden 165.
Målgrupp: Personer som arbetar med odling, kvalitet, inköp, försäljning inom handel eller grossistverksamhet samt morotsproducerande företag och deras organisationer.
Kostnad: Endast för lunch som sker till självkostnadspris.
När du skickat din anmälan får du direkt ett mejl som bekräftar att du har anmält dig. Om du inte får det behöver du göra en ny anmälan.
Karin Lindow, Livsmedelskedjan och exportenheten
Kristina Mattsson, Livsmedelskedjan och exportenheten