Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
19 Maj 2021

Olika sätt att köpa och sälja ekologiska trädgårdsgrödor till offentlig sektor

Att sälja frukt och grönsaker till offentliga kök kan vara en viktig säljkanal. Hur går offentlig livsmedelsupphandling till? Hur får man kontakt? Hur kan offentlig sektor bidra till att det blir fler
odlare - och en ökad produktion?

Föreläsare är Eva Sundberg, samordnare för Mattanken Jordbruksverket och inbjudna gäster.

Webbinariet vänder sig till: rådgivare, yrkesodlare, myndigheter och kommuner

Datum: 19 maj 2021

Tid: klockan 9–10.30

Plats: digitalt via Zoom

Sista anmälningsdag: 17 maj

Program, inkl. kort inledning samt avslutande frågestund

  • Eva Sundberg, samordnare för MATtanken/Jordbruksverket berättar om den offentliga måltidsbranschen och offentlig upphandling (15 min).
  • Annica Axelsson, livsmedelsupphandlare i Malmö stad berättar om stadens senaste grönsaksupphandling (10 min).
  • Elisabeth Öberg, trädgårdsutvecklare på Länsstyrelsen i Norrbotten berättar om möjligheter att producera klimat- och miljösmart mat med Norrbotten som ett exempel (10 min).
  • Linnea Öjes, projektledare för "Mera mångfald med maten” i Hagfors kommun (10 min).
  • Maja Söderberg, Nybrukarna och Andelsjordbruk Sverige, berättar om offentliga andelar i andelsjordbruk (10 min).

När du anmält dig får du senast den 18 maj ett mejl med instruktioner och länk till webbinariet.

Anmäl dig här senast den 17 maj

Senast uppdaterad: 2021-05-12