27 Oktober 2021

Green Valleys - Utfodrings- och fodervärderingsförsök med grisar, kor och baggar utfodrade med bioraffinerade produkter från vall

I projektet Green Valleys testas produkterna presskaka och pressjuice från det gröna bioraffinaderiet på Naturbruksskolan Sötåsen. På webbinariet presenterar Elisabet Nadeau och Anna Wallenbeck resultat från projektets utfodringsförsök.

Information och anmälan

Ämnen på dagens webbinarium.

Elisabet Nadeau

  • fodervärdering av presskaka från bioraffinerad vall (både färsk och ensilerad) för idisslare med baggar som modelldjur
  • produktionsförsök med mjölkkor utfodrade med presskaka från ensilage istället för vanligt ensilage i foderstaten
  • lagringsstabiliteten hos pressjuicen från färsk och ensilerad vall.

Anna Wallenbeck

  • resultat relaterat till tillväxt och hygien från ett produktionsförsök där pressjuice från ensilage inkluderades i foderstaten till tillväxtgrisar.

Elisabet Nadeau är docent och forskningsledare vid SLU Skara samt vid Hushållningssällskapet Sjuhärad. Hon forskar kring foder, speciellt grovfodrets egenskaper, och hur det påverkar idisslarnas produktion. Hon jobbar med rådgivare och får in erfarenheter från lantbrukare samt sprider kunskap till lantbruksbranschen och har tidigare erfarenhet från forskning kring ensilering och idisslarnutrition i USA.

Anna Wallenbeck är Universitetslektor vid SLU i ämnet djurskydd och docent i ämnet djurproduktionssystem. Anna arbetar med forskning, undervisning och samverkan relaterat till hållbara djurproduktionssystem med fokus på djurvälfärd, avel och produktion.

Webbinariet vänder sig till: rådgivare

Datum: 27 oktober

Tid: klockan 9-10

Plats: Zoom


Anmäl dig här senast den 25 oktober

Senast uppdaterad: