Logotyp Jordbruksverket

Avsnitt 3: Varför hamnade 400 miljoner ägg aldrig på frukost­bordet?

15 miljoner portioner med kött blev aldrig serverade och 400 miljoner svenska ägg nådde aldrig slut­konsumenten. Anledningen? Utbrotten av fågelinfluensa och salmonella i gris-, nöt- och fågelbesättningar i Sverige under åren 2020‑2022. Hur allvarligt är hotet från olika smittor för vår livsmedels­produktion? Den frågan och många fler lyfts i det tredje avsnittet av podcasten Upp på bordet.

Medverkande

Katharina Gielen, smittskyddschef på Jordbruksverket.

Karl Ståhl, statsepizootolog på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Mattias Espert, lantbrukare och ordförande för Sveriges Grisföretagare.

Programledare: Jesper Nietsche, kommunikationsenheten på Jordbruksverket.

Om avsnittet

Längd: 39 minuter.

Så lyssnar du

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren ovan. Du kan även lyssna genom Spotify eller i podd-spelaren Soundcloud. I Spotify och Soundcloud kan du välja att följa podden. Då får du en avisering när nästa avsnitt kommit ut.

Poddens deltagare Jesper, Karl och Katharina sitter vid ett bord i Jordbruksverkets lokaler.

Jesper Nietsche välkomnar Karl Ståhl och Katharina Gielen till inspelningen av Upp på bordet.

Mattias Espert fotograferad utomhus framför en åker och ett rapsfält.

Det tredje poddavsnittet gästas även av Mattias Espert.

Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter

Har du frågor eller synpunkter om podcasten Upp på bordet? Du är välkommen att kontakta oss via formuläret.

Formulär: kontakta oss