15 miljoner portioner med kött blev aldrig serverade och 400 miljoner svenska ägg nådde aldrig slutkonsumenten. Anledningen? Utbrotten av fågelinfluensa och salmonella i gris-, nöt- och fågelbesättningar i Sverige under åren 2020‑2022. Hur allvarligt är hotet från olika smittor för vår livsmedelsproduktion? Den frågan och många fler lyfts i det tredje avsnittet av podcasten Upp på bordet.
Katharina Gielen, smittskyddschef på Jordbruksverket.
Karl Ståhl, statsepizootolog på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
Mattias Espert, lantbrukare och ordförande för Sveriges Grisföretagare.
Programledare: Jesper Nietsche, kommunikationsenheten på Jordbruksverket.
Längd: 39 minuter.
Du kan lyssna på avsnittet via spelaren ovan. Du kan även lyssna genom Spotify eller i podd-spelaren Soundcloud. I Spotify och Soundcloud kan du välja att följa podden. Då får du en avisering när nästa avsnitt kommit ut.
Har du frågor eller synpunkter om podcasten Upp på bordet? Du är välkommen att kontakta oss via formuläret.