17 procent av all potatis och nära hälften av biprodukterna från kött blir aldrig mat. Hur kan mer av de livsmedel som produceras hamna på matbordet? Och hur kräsna kan vi egentligen vara i en krissituation? I det här avsnittet samtalar vi om vad vi kan göra för att minska livsmedelsförlusterna. Vi pratar också om att äta grävling, inälvsmat och fula potatisar.
Karin Lindow, jordbrukspolitisk utredare på Jordbruksverket.
Theres Strand, vice vd, Svenska Köttföretagen.
Roger Nolsa, ordförande, Potatisodlarna.
Programledare: Jessica Hagård, kommunikationsenheten på Jordbruksverket.
Längd: 28 minuter.
Du kan lyssna på avsnittet via spelaren ovan. Du kan även lyssna genom Spotify eller i podd-spelaren Soundcloud. I Spotify och Soundcloud kan du välja att följa podden. Då får du en avisering när nästa avsnitt kommit ut.
Har du frågor eller synpunkter om podcasten Upp på bordet? Du är välkommen att kontakta oss via formuläret.