Logotyp Jordbruksverket

Så söker du jobb hos oss

Vad roligt att du är intresserad av att jobba på Jordbruksverket! När vi rekryterar är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats. Alla som söker jobb hos oss ska få en korrekt bedömning utifrån skicklighet och förtjänst. När vi gör vårt urval utgår vi alltid från kravprofilen i annonsen samt dina kompetenser och meriter. 

Vår rekryteringsprocess

Ansökan

Du skickar in din ansökan till oss via länken i annonsen. Innan du skickar in din ansökan måste du svara på några obligatoriska frågor. Behöver du uppdatera din ansökan kan du göra det i efterhand.

Du kan skicka in din ansökan fram till och med klockan 23:59 den sista ansökningsdagen. Därefter stängs annonsen och försvinner från listan med lediga jobb. När du skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mejl.

Jordbruksverket är en offentlig myndighet. Det betyder att alla ansökningar omfattas av offentlighetsprincipen och kan begäras ut som offentlig handling. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig ta kontakt med HR-enheten. Då får du veta hur du ska göra för att söka tjänsten.

Urval och intervjuer

När du söker tjänsten får du svara på ett antal frågor. Frågorna är kopplade till kravprofilen i annonsen och dina svar är en del av vårt urvalsarbete.

Vi börjar gå igenom ansökningarna under tiden ansökan är öppen. När ansökningstiden har gått ut gör vi ett urval utifrån den kravprofil som fanns i annonsen.

Om du går vidare kontaktar vi dig via mejl för att boka en första intervju. Den kan vara antingen digital eller fysisk. När du har bokat en tid får du ett mejl med mer information.

Vi använder oss oftast av arbetsprov eller tester. För slutkandidaterna kontaktar vi referenspersonerna som de har angett.

Återkoppling

När rekryteringsprocessen är klar hör vi av oss till alla som sökt. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett mejl om att tjänsten är tillsatt med en annan sökande. Samtliga tillsatta jobb lägger vi ut på vår webbplats.

Det kan ta mellan en till tre månader, från sista ansökningsdagen tills att vi har beslutat om vem som har fått tjänsten. Om anställningen är säkerhetsklassad kan det dock ta lite längre tid, eftersom vi bland annat måste göra en registerkontroll hos Säkerhetspolisen.

Om du ska börja hos oss

När det är klart att du ska börja jobba hos oss får du ett anställningsbeslut till den mejl som du angav i din ansökan. Beslutet motsvarar ett anställningsavtal, med skillnaden att du inte behöver skriva under.

Innan din första anställningsdag kommer din chef att kontakta dig. Du får då information om din första tid hos oss.

Bra att veta

  • Som statlig myndighet annonserar vi ut alla våra lediga tjänster.
  • Vi bevakar inte spontana ansökningar för kommande lediga jobb.
  • Intervjun är lika mycket till för dig som för oss. För att få en bra helhetsbild av Jordbruksverket som arbetsplats ska du passa på att ställa frågor om jobbet och om oss som arbetsgivare.
  • Om du får jobbet får du först en provanställning på 6 månader.
  • Uppgifterna du lämnar till oss via vårt rekryteringsverktyg sparar vi i två år efter att vi har avslutat rekryteringen.
  • Jordbruksverket är en offentlig myndighet. Det betyder att alla ansökningar omfattas av offentlighetsprincipen och kan begäras ut som offentlig handling.
  • Om du inte har fått ett jobb och du tycker att beslutet är fel kan överklagad det. Det ska du i så fall göra inom 3 veckor.

Kontakta oss om du har frågor

Vill du veta mer om hur rekryteringen fungerar på Jordbruksverket? Du är välkommen att kontakta oss på HR‑enheten.

Du kanske också är intresserad av det här