Logotyp Jordbruksverket

Så söker du jobb hos oss

Vad roligt att du är intresserad av att jobba på Jordbruksverket! Du söker våra tjänster genom vårt rekryterings­verktyg. Om du matchar kraven för en tjänst får du komma på intervju.

1. Registrera din ansökan

Det första steget när du söker jobb hos oss är att registrera din ansökan i vårt rekryterings­verktyg. Fyll i din ansökan noggrant. Ibland ber vi dig även att svara på några utvalda frågor i din ansökan. Svara gärna så utförligt som möjligt, så att vi får en tydlig bild av din kompetens.

Följ rekryterings­processen på vår webbplats

När ansökningstiden har gått ut kan du följa var vi är i processen genom sidan Pågående rekryteringar. Om du blir inbjuden till intervju kontaktar vi dig personligen. Alla som har sökt en tjänst får återkoppling när rekryteringen avslutas.

2. Gå på intervju

När vi har gjort det första urvalet bjuder vi in till intervju. Om du blir inbjuden till intervju innebär det att du är en av dem som bäst matchar kraven som vi ställer på tjänsten.

Ta med dig det här till intervjun:

  • betyg och andra intyg som styrker dina meriter
  • namn och telefonnummer till två personer som kan vara dina referenser.

Intervjun håller på i ungefär en till två timmar. Du träffar oftast två personer vid intervjutillfället: den rekryterande chefen och en HR-partner. Under intervjun ställer vi frågor till dig för att se om du kommer att passa för tjänsten. Alla kandidater får samma frågor.

Kom ihåg att intervjun är lika mycket till för dig som för oss. Passa på att ställa frågor om jobbet och om oss som arbetsgivare, så att du får en helhetsbild av arbetsplatsen.

Hitta till intervjun

De flesta intervjuer äger rum på huvudkontoret i Jönköping, men ibland har vi intervjuer på något av våra regionala kontor. Det händer också att den första intervjun sker på Skype. Du får information om plats och tid av rekryteraren.

3. Gör ett arbetsprov

I rekryteringsprocessen kan det hända att vi ber dig göra ett arbetsprov. Det hjälper oss att bedöma din kompetens, samtidigt som du får testa på dina blivande arbetsuppgifter. Arbetsproven skiljer sig åt beroende på vilket jobb du söker. Du behöver inte förbereda något inför provet, utan du får instruktioner när det väl är dags.

4. Invänta vårt besked

Till sist fattar vi beslut om vem vi vill erbjuda jobbet. Det beslutar vi utifrån tjänstens krav och de arbetssökandes intervjuer, arbetsprover och referenser. Den person som vi tror kommer att passa bäst för tjänsten blir erbjuden jobbet.

Du får alltid veta hur det gått i rekryteringen, oavsett om du får jobbet eller inte. Vi publicerar alla våra tillsatta tjänster på vår webbplats.

Kontakta oss om du har frågor

Vill du veta mer om hur rekryteringen fungerar på Jordbruksverket? Kontakta oss på HR- och rättsenheten.

Du kanske också är intresserad av det här