Publiceringsdatum6 Juli 2022

Nu har vi anställt våra traineer!

Vi har genomfört ännu ett traineeprogram på utveckling- och digitaliseringsavdelningen på Jordbruksverket och alla sex traineerna har tackat ja till vårt erbjudande om tillsvidareanställning. Det är vi glada för!

Albert, Vanessa, Björn, Andreas, William och Robin är årets traineer som nu fått tillsvidareanställning på Jordbruksverket. Foto: Kenneth Svan

Traineerna har fått både teoretisk och praktisk kunskap för att kunna jobba med systemutveckling på utvecklings- och digitaliseringsavdelningen. De har också bidragit med nya vinklar och värdefulla idéer. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna och hoppas att de ska trivas hos oss!  

Många stannar kvar på Jordbruksverket

– Traineeprogrammet riktar sig till de som har en högskoleutbildning inom IT. Under nio månader får traineerna en blandning av teori och praktik på utvecklings- och digitaliseringsavdelningen med fokus på systemutveckling, säger Anna Carlsson som är koordinator för traineeprogrammet.

Hon berättar att utvecklings- och digitaliseringsavdelningen genom åren har anställt över 40 traineer efter att de avslutat traineeprogrammet. Många är fortfarande kvar och har utvecklats till erfarna systemutvecklare eller gått vidare till andra roller som till exempel teamledare.

Sex nya traineer klara inför hösten

Till hösten startar sex nya traineer sin resa hos oss i det nionde traineeprogrammet i ordningen. I våras hade vi både en informationsträff och rekryteringsdagar i våra fina lokaler på Skeppsbron i Jönköping. Efter en grundlig utvärdering av alla 90 sökande har vi fått ihop en bra grupp traineer.

Simon Borgmästars, uppdragsledare för traineeprogrammet, intervjuar de tidigare traineerna Albert och Moa på informationsträffen i april, som även livesändes. Foto: Anna Carlsson

– Vi tar med oss lärdomarna från tidigare traineeprogram, inte minst ett arbetssätt som numera till stor del innebär distansarbete och hybridmöten. Vi försöker dock att inleda traineeprogrammets utbildningsdel under de tre första månaderna med att traineerna är på plats så mycket som möjligt för att lära känna varandra och bilda ett team, berättar Anna Carlsson.

– Vi ser fram emot att välkomna våra nya traineer Amanuel, Hampus, Johan, Martin, Njeri och Viktor den 1 september!

Senast uppdaterad: