Kakor (cookies) och analys på webbplatsen

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator. Kakorna används för att ge besökaren tillgång till funktioner som inloggning till e-tjänster, beställning av informationsmaterial, val av språk, uppläsning och för besöksstatistik.

På jordbruksverket.se används så kallade kakor (cookies). Vissa kakor är nödvändiga för att jordbruksverket.se och våra e-tjänster ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner på webbplatsen som tänkt. De kakor vi använder är för funktion, webbanalys och lastbalansering.

Du kan exempelvis inte använda någon av de e-tjänster som kräver inloggning. Enligt lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) ska du som besöker en webbplats aktivt godkänna att webbplatsen sparar kakor på din dator.

Jordbruksverket.se använder två typer av kakor

Den ena typen av kakor som vi använder sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen.

Den andra typen kallas sessionskaka. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information, som e-post eller namn, sparas om dig.

Om du inte vill tillåta kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta.

E-tjänsterna kräver kakor

Om du ska använda någon av våra e-tjänster måste du ställa in webbläsaren så att den tillåter kakor för jordbruksverket.se.

Mer information om kakor

Allmän information om kakor och om lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats. Där kan du också läsa mer om vad lagen om elektronisk kommunikation innebär.

Webbanalys

Vi använder webbanalysverktyget Google Analytics. Syftet är att få stöd till arbetet med löpande webbutveckling.

För att ytterligare värna besökares integritet används IP-anonymisering vid datainsamlingen. Det innebär att de sista siffrorna i besökarnas IP-nummer maskeras, till exempel 193.188.156.XX.

Senast uppdaterad: 2021-12-16