Publiceringsdatum10 Oktober 2022

Våra nya traineer bidrar till Jordbruksverkets mål

Den 1 september började årets traineer på Jordbruksverkets utveckling- och digitaliseringsavdelning. Genom att arbeta med IT på Jordbruksverket bidrar de till svensk matproduktion och en levande landsbygd.

Sedan 2014 har vi varje år fyllt på med 6 engagerade traineer som efter att de genomfört programmet har bidragit mycket till vår verksamhet.

Årets traineer Amanuel, Martin, Hampus, Johan, Viktor och Njeri har hunnit få en första introduktion till sin nya arbetsplats och börjat sätta upp utvecklingsmiljöer och installera nödvändig mjukvara. De har också haft en Linux-vecka där de fick lära sig att navigera i filsystemet och skapat en enkel webbserver. Kommande veckor är Java-veckor, där de får utbildning i det programmeringsspråk som används mest på Jordbruksverket. I slutet på året påbörjas traineernas praktikperioder för en introduktion till att bli systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam.

Att arbeta med IT på Jordbruksverket innebär att man bidrar till flera av våra mål, bland annat att främja en ökad och hållbar matproduktion och en god djurvälfärd i hela Sverige och att bidra till en levande landsbygd. Detta bidrar våra traineer till bland annat genom att under traineeprogrammet praktisera i flera olika team som jobbar med allt från system för jordbrukare som söker ersättning för sitt lantbruk till system för att förebygga och hantera smittoutbrott för både växter och djur.

På sin blogg berättar våra traineer om sin vardag på Jordbruksverket.

Viktor känner sig välkommen till oss

Bild på Viktor Silverberg

Viktor Silverberg

Det har varit ett otroligt välkomnande och trevligt bemötande här på Jordbruksverket, med väldigt passionerade och kunniga personer involverade i Traineeprogrammet, säger Viktor Silverberg.

Njeri ser fram emot ett spännande program

Bild på Njeri Olenkere

Njeri Olenkere

Traineeprogrammet är ett väldigt spännande program där vi lär oss olika områden inom IT. Under den senaste tiden har vi testat att vara kundsupport för en dag och lärt oss om servrar och Linux. Programmet blandar teori med praktiska moment vilket jag tycker är väldigt bra. Vi har även självstudier. Jordbruksverkets kultur är underbar! Kollegorna är trevliga och hjälpsamma. Dessutom har vi vår fina lokal vid Munksjön och mysiga stolar, berättar Njeri Olenkere.

Vill du bli trainee?

Varje år i samband med att traineeprogrammet startar, börjar också planeringen inför nästa års traineeprogram. Vi deltar på arbetsmarknadsmässor på högskolor, och håller både digitala och fysiska föreläsningar.

Är du intresserad av att bli trainee hos oss nästa år? Skicka gärna in en intresseanmälan!

Senast uppdaterad:

Till toppen