Publiceringsdatum1 Juni 2023

Nu har vi anställt fem nya traineer!

Vi är glada över att fem traineer från traineeprogrammet på utveckling- och digitaliseringsavdelningen har tackat ja till en tillsvidareanställning hos oss på Jordbruksverket.

Viktor, Martin, Johan, Hampus och Amanuel är årets traineer som nu fått tillsvidareanställning på Jordbruksverket.

Många väljer att fortsätta sin karriär på Jordbruksverket

– Traineeprogrammet riktar sig till dem som har en högskoleutbildning inom IT. Under nio månader får traineerna en blandning av teori och praktik på utvecklings- och digitaliseringsavdelningen med fokus på systemutveckling, säger Anna Carlsson som är uppdragsledare för traineeprogrammet.

Hon berättar att utvecklings- och digitaliseringsavdelningen genom åren har anställt över 50 traineer efter att de avslutat traineeprogrammet. Många är fortfarande kvar och har utvecklats till erfarna systemutvecklare eller gått vidare till andra roller som till exempel teamledare.

Johan Kantola, systemutvecklare och före detta trainee.

En bra övergång till yrkeslivet som systemutvecklare

– Traineeprogrammet ger en väldigt bra grund som systemutvecklare och det är en mjuk övergång mellan studierna och arbetslivet. För mig har det varit en trygghet, säger Johan Kantola som är en av årets traineer som blir kvar på Jordbruksverket till hösten.

Under de första tre månaderna låg fokus på utbildning, inom allt ifrån grupputveckling, medarbetarskap och Agila metoder, till mer tekniskt inriktade utbildningar i Java och TypeScript. Därefter hade traineerna praktik i flera olika team och fick testa på hur det är att jobba som systemutvecklare.

– Jag är väldigt nöjd med mina nio månader på traineeprogrammet. Bredden på programmet och balansen mellan teori och praktik har varit väldigt bra, säger Johan.

Sju nya traineer till hösten

Till hösten startar vi vårt tionde traineeprogram i ordningen och sju nya traineer kommer till oss. Vi ser fram emot att välkomna dem den 1 september!

Johan hälsar de nya traineerna varmt välkomna till Jordbruksverket.

– Ni kommer att ha nio månader framför er där ni kommer att lära er massor av nya saker, träffa härliga människor och samtidigt ha väldigt kul, säger Johan. Han kommer tillsammans med sina nyanställda kollegor att vara fadder för de nya traineerna.

Senast uppdaterad:

Till toppen