Publiceringsdatum8 September 2023

Tionde året med trainee­programmet

Äntligen är de på plats! Fredagen den 1 september började årets sju traineer på Jordbruksverkets utveckling- och digitaliseringsavdelning. De har nu börjat sin introduktion till det nio månader långa traineeprogrammet.

Gruppbild på de nya traineerna på Jordbruksverket.

Årets sju traineer.

Wilhelm, Maria, Jacob, Sanna, Tom, Felix och Daniel har hunnit bekanta sig med varandra, sina handledare och lokalerna. De närmaste månaderna kommer de att få lära sig allt från grupputveckling till Java-programmering och hur det fungerar att jobba i projekt. I slutet på året kommer de ut i praktik, för att sedan bli systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam.

Att arbeta med IT på Jordbruksverket innebär att man bidrar till flera av våra mål, bland annat att främja en ökad och hållbar matproduktion och en god djurvälfärd i hela Sverige och att bidra till en levande landsbygd.

Läs traineernas blogg där de varje vecka berättar om sin vardag på Jordbruksverket.

Första intrycken

Här berättar Felix, Sanna och Jacob om sina första intryck av Jordbruksverket och traineeprogrammet.

Felix: Superkul!

Felix

Felix

– En intensiv period har nu startat den 1 september, superkul! Rundvandringar, att sätta upp våra egna arbetsmiljöer och inte minst att träffa nya människor är några av de saker som har legat högt i prioritet. Första intrycket är främst att du här på Jordbruksverket får goda möjligheter att växa in i en roll och starta din karriär som systemutvecklare – planerat in i minsta detalj.

Sanna: Väldigt fint mottagande!

Sanna

Sanna

– Det känns jättekul att vara igång med traineeprogrammet. Vi har fått ett väldigt fint mottagande och kommande månader ser ut att bli väldigt spännande och lärorika!

Jacob: Överträffat alla förväntningar!

Jacob

Jacob

– Traineeprogrammet har till en början överträffat alla förväntningar genom att ha ett fantastiskt upplägg och struktur som får en att vara säker på att man kommer lära sig väldigt mycket. Jag har också känt mig väldigt välkomnad och uppskattad av samtliga medarbetare på Jordbruksverket.

10-årsjubileum

I år är det 10-årsjubileum för vårt traineeprogram! Varje år sedan 2014 har vi fyllt på med ett gäng engagerade traineer som under sin fortsatta anställning bidragit mycket till vår verksamhet genom åren. Naturligtvis vill vi fira detta under året – håll utkik!

Vill du bli trainee?

Varje år i samband med att traineeprogrammet startar, börjar också planeringen inför nästa års traineeprogram. Vi deltar på arbetsmarknadsmässor på högskolor, och håller både digitala och fysiska föreläsningar.

Är du intresserad av att bli trainee hos oss nästa år? Skicka gärna in en intresseanmälan!

Senast uppdaterad:

Till toppen