Handläggare med goda kunskaper om offentlig kontroll inom djurskyddsområdet

Arbetsuppgifter

Nu söker Jordbruksverket en kvalificerad handläggare inom djurskyddsområdet. Vi behöver stärka vårt team med dig som har gedigen kunskap om djurskyddskontroll och vill bidra i vårt arbete med det goda kontrollmötet!

Hos oss kommer du få jobba brett med frågor kopplade till djurskyddskontrollen. Arbetet innebär att samverka effektivt med framför allt länsstyrelserna, vara lyhörd för behov och kommunicera våra prioriteringar och förväntningar med dem. En viktig arbetsuppgift är att, tillsammans med våra systemförvaltare, förvalta och utveckla våra IT-system som stödjer djurskyddskontrollen. Du kommer också hantera statistik och utvärdera resultat. Det finns ett stort intresse för våra frågor vilket betyder att vi har många kontakter med kunder, kollegor och media. Tjänsten kan även innebära andra arbetsinsatser inom djurvälfärdsområdet.

Vi har ett leant arbetssätt, jobbar teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert.

På Djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar mellan dessa kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap om grundläggande principer för offentlig kontroll samt har flera års arbete med offentlig kontroll och myndighetsarbete bakom dig. Du ska ha en bred erfarenhet av arbete med djurskydd och djurskyddskontroll. Vi vill att du har erfarenhet av konstruktiv samverkan med många parter. För att lyckas i ditt arbete behöver du ha erfarenhet av att jobba i IT-miljöer. Har du dessutom erfarenhet av roller där du har arbetat med utveckling och/eller förvaltning av IT-system är det meriterande. Erfarenhet av arbete med analys och utvärdering är meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor. För att lyckas med arbetet krävs att du är mycket bra på att samarbeta och kommunicera, både skriftligen och muntligen. Det är viktigt att kunna samverka med andra, hitta samsyn och balansera olika uppfattningar. Du behöver ha ett gott omdöme för att utifrån dina erfarenheter kunna lyssna in behov, föreslå kloka prioriteringar och avvägningar. Vi vill också att du kan analysera statistik och dra slutsatser kring djurskydd och kontrollverksamhet i landet. Vi ser också fram emot att ta del av nya idéer och förslag för att utveckla verksamheten.

Du ska ha en relevant akademisk examen, exempelvis agronom, veterinär eller motsvarande. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntligen som skriftligen.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Anna Tilly, Stf enhetschef

Eva Kjell, Facklig representant SACO
Telefon: 036-15 58 38

Andreas Dehlin, Facklig representant ST
Telefon: 036-15 83 30

Om Jordbruksverket

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö,
djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-28
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-13954/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>