Controller med inriktning mot EU-fonderna

Arbetsuppgifter

Vi söker en controller som kommer vara ett stöd till verksamheten på Jordbruks- och analysavdelningen. Du tillhör Jordbruk- och analysavdelningen, en avdelning där analys- och utredningsfrågor med fokus på jordbrukets ekonomi, livsmedelskedjan och livsmedelsstrategin är samlade. Din tjänst kommer vara placerad på EU-programenheten som deltar mycket aktivt i arbetet med EU:s nya jordbrukspolitik samt det nya EU-programmet för Havs-, fiskeri - och vattenbruk. Dina arbetsuppgifter kommer framförallt vara att:

• Du är ett ekonomiskt och samordnande stöd på avdelningen i framför allt budgetfrågor och projektstyrning kopplat till projekt där Jordbruksverket är projektägare.
• Du gör prognoser och rapportering till Jordbruksverkets centrala ekonomifunktioner.
• Du stöttar verksamheten vid revisioner.
• Du stöttar i olika former av rapporteringar till regeringskansliet och EU-kommissionen.
• Vid behov är du också controllerstöd i hela processen runt programmens ekonomi samt i olika typer av utredningar och analyser.
• Det kan också vara aktuellt att du driver projekt inom verksamhetsutveckling.

I tjänsten finns möjlighet till utveckling och det kan bli aktuellt att arbeta med andra områden utifrån avdelningens behov. ditt intresse och din kompetens. I rollen kommer du ha ett brett samarbete med många kontaktytor där du i många sammanhang har det övergripande perspektivet kopplat till budget. Du har ett nära samarbete med avdelningens verkscontroller men också med vår centrala ekonomienhet, projektledare, chefer och andra controllers inom Jordbruksverket. Du ingår i Jordbruksverkets controllernätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi och relevant arbetslivserfarenhet av controllerarbete. Det är meriterande om du också har erfarenhet av statlig redovisning, projektredovisning, erfarenheter som gett kunskap om regelverket kring EU-medel och/eller att driva projekt inom verksamhetsutveckling. För att klara av uppdraget krävs att du har mycket goda mycket goda kunskaper i Officepaketet framförallt Excel.

Det är viktigt att du har de personliga förmågorna tjänsten kräver! Du behöver vara duktig på att förstå numeriska och komplexa underlag samt att åstadkomma resultat tillsammans med andra. Arbetet kräver att du har en god förmåga att hantera analyser i en komplex helhet. Du behöver kunna anpassa dig till förändrade omständigheter och snabbt se vad som behövs för att de övergripande målen ska nås vilket kräver att du har ett utvecklingsinriktat arbetssätt. I rollen är du en samordnande funktion som controllerstöd och att du har förmågan att koordinera andra är därför en viktig del i tjänsten.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lena Callisen, Enhetschef
Telefon: 036-15 57 78

AnnCharlotte Birging, Controller
Telefon: 036-155289

Eva jirskog, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 51 11

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 64 64

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-11-29
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19272/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>