Arbeta med frågor som rör djurens hälso- och sjukvård och tillgång till djursjukvård

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med varierade och aktuella frågeställningar som rör djurens hälso- och sjukvård och som trivs med många kontaktytor.

De två huvudsakliga uppgifterna kommer att vara att ha en central roll i arbetet med att säkerställa tillgången till djursjukvård i Sverige och i arbete kopplat till totalförsvaret och hur djurens hälso- och sjukvård ska organiseras vid kris eller höjd beredskap. Tillsammans med teamet kommer du dessutom att handlägga legitimationsärenden för djurhälsopersonal med svensk eller utländsk utbildning och arbeta med läkemedelsfrågor ur olika perspektiv. Utöver dessa uppgifter kommer du att delta i teamets arbete med övriga frågor som rör djurens hälso- och sjukvård och en viktig del av detta är att svara på frågor från och hjälpa våra kunder. Som handläggare hos oss får du möjligheten att arbeta med omväxlande och lärorika arbetsuppgifter som innebär både löpande hantering och uppgifter av mer utredande karaktär.

Arbetsuppgifterna kan innebära resor, inom men även utanför Sverige.

Vårt team består av erfarna kollegor med olika kompetenser som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Tillsammans ansvarar vi för teamets arbetsuppgifter och hjälps åt för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och teamets planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor i denna rekrytering. Vi söker dig som är strukturerad och som har förmåga att hantera många uppgifter samtidigt. Du arbetar bra med komplexa frågor och har förmåga att analysera och se olika samband. Du är självgående i ditt arbete och driver arbetet framåt. Tjänsten innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, varför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som är veterinär eller som har en annan relevant akademisk examen inom exempelvis naturvetenskap. Du har kunskap och bred erfarenhet från arbete inom produktionsdjurssektorn och djursjukvården. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från kvalificerat myndighetsarbete.

Är du redo för nästa utmaning? Vill du jobba i ett samhällsviktigt uppdrag, i en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och delaktighet. Varmt välkommen att bli en del av oss på Jordbruksverket. De två senaste åren har vi haft 45 återvändare bland personal som tidigare slutat, det ser vi som ett mycket gott betyg.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Anna Wretling Clarin, Enhetschef
Telefon: 036 - 155015
E-post: anna.clarin@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-30
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15096/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>