Handläggare som vill bidra till Sveriges fodersäkerhet

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en medarbetare som vill bidra i vårt viktiga arbete med frågor inom foder!

Som medarbetare på djurhälsoenheten ingår du i ett team där ni tillsammans arbetar med frågor gällande foder och animaliska biprodukter för att bidra till foder- och livsmedelssäkerhet. Teamet arbetar med frågorna på EU-nivå och nationell nivå bland annat med att kontinuerligt vidareutveckla EU-regler, nationella föreskrifter och vägledningar för kontrollmyndigheter. Teamet deltar även i utredningar inom foderområdet.

Du kommer exempelvis att

- arbeta med EU-lagstiftning och delta i EU-möten avseende foder och/eller GMO i foder etc
- delta i arbetet under det svenska ordförandeskapet våren 2023 med en ny EU-förordning om fodertillsatser
- uppdatera nationella föreskrifter om foder
- hantera ärenden, till exempel godkännande av foderföretag och godkännande av branschriktlinjer.

Arbetet innebär mycket kundkontakter via mail och telefon med branschen, enskilda aktörer, andra myndigheter med flera. I rollen ingår också att delta i krisarbete vid behov.

I rollen ingår resor inom Sverige, men även till Bryssel.

Kvalifikationer

Vi söker dig med agronomexamen eller motsvarande naturvetenskaplig utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Tjänsten kräver också B-körkort. Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om fodertillsatser, läkemedel i foder och/eller GMO i foder. Det är också meriterande med erfarenhet från foderindustrin eller av primärproduktion av foder samt erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete.

Du arbetar bra med komplexa frågor, har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Att väga samman olika typer av information och hänsynstaganden samt visa omdöme i alla delar av en process är en styrka hos dig. Då delar av arbetet är händelsestyrt är det viktigt att du är flexibel i ditt arbetssätt och har förmåga att ställa om och prioritera. Du har förmåga att motivera dig själv och arbeta effektivt tills du uppnår önskade resultat. Vidare är du lugn och stabil, även i pressade situationer.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Gudrun Wilkens, Enhetschef
E-post: gudrun.wilkens@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-09-09
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15011/2022

Placeringsort är Jönköping, med möjlighet att diskutera en eventuell placering på ett av våra regionala kontor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>