Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Enhetschef Fiskeri- och marknadsstödsenheten

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för att operativt och strategiskt leda och utveckla din verksamhet och dina medarbetare effektivt mot uppsatta mål. På enheten arbetar idag 22 medarbetare och eftersom enheten hanterar flera smala stöd arbetar de i framförallt två grupper, en specialiserad mot fiskeristöden och en mot marknadsstöden. I ditt personal- och arbetsmiljöansvar är en viktig del att leda och fördela arbete, samt skapa förutsättningar för dina medarbetare men också att skapa en helhetssyn kring mål och resultat.

På Fiskeri- och marknadsstödsenheten arbetar vi med att hantera ärenden inom nuvarande fiskeriprogram, marknadsstöden samt skolmjölksstödet. Enheten arbetar löpande med att handlägga ärenden inom dessa områden samt med att kravställa inom IT-system, föreskriftsarbete och ta fram rutiner. Enheten ansvarar även för att hantera krisstöd vilket innebär implementering och verkställande av nya stöd som ofta kommer med kort varsel. Vi står också inför en ny jordbruks- och fiskeripolitisk period. Som enhetschef har du en viktig roll att leda enheten i det arbetet som bland annat handlar om att införa det nya Fiskeriprogrammet under 2021.

Förutom den löpande kontakten med dina medarbetare har du även nära dialog med andra enheter på Jordbruksverket. Du kommer även ha en del externa kontakter med exempelvis representanter för fiskenäringen och marknadsstöden, regeringskansliet och andra myndigheter.

Enheten tillhör Projekt- och företagarsektionen där du kommer ingå i sektionens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av dig och fyra andra enhetschefer samt sektionschef. Ni har ett viktigt arbete att tillsammans nå sektionens mål och lyckas utveckla gemensamma arbetssätt för det. På det sättet bidrar ni också aktivt till att genomföra Jordbruksverkets uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från en chefsroll med personalansvar. Du har en relevant akademisk utbildning som t.ex. agronom, statsvetare eller liknande. Om du har erfarenhet som gett dig förståelse för EU-arbete och myndighetsarbete är det meriterande eftersom du då kommer ha goda förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Till den här rollen söker vi dig med förmåga att leda och skapa förutsättningar, engagemang och delaktighet för att tillsammans med dina medarbetare klara enhetens uppdrag. Du agerar och tar beslut med omdöme och har lätt för att hantera förändrade förutsättningar. I rollen är det viktigt att du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv för att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar men också att kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Det är även viktigt att du har förmågan att skapa och underhålla relationer både i ditt interna och externa kontaktnät.

Låter detta som ditt nästa jobb? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Tjitte de Vries, Sektionschef
Telefon: 0703-60 17 06

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-02-26
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01143/2021

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>