Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Utredare inom fiske- och jordbrukspolitik

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny medarbetare till Livsmedelskedjan och exportenheten som kommer vara med och stödja utformningen av jordbruks- och fiskeripolitiken!

Vårt uppdrag på Livsmedelskedjan och exportenheten är att verka för en lönsam, hållbar och ökande livsmedelsproduktion. Vi är ca 16 personer på enheten. Du kommer tillhöra enhetens marknadsteam som består av fem medarbetare. I teamet arbetar ni både självständigt, tillsammans inom teamet och tillsammans med de andra teamen på enheten, hållbarhetsteamet och handel- och exportteamet.

Rollen innebär att du kommer arbeta med olika marknadsfrågor med ett särskilt ansvar inom fiskeområdet. Arbetet innebär till stor del att analysera och utreda olika frågeställningar och förslag genom marknadsbevakning, inläsning av statistik, skriva rapporter och yttranden. Du kommer också arbeta med regelverk och avtal inom jordbruks- och fiskepolitik. Som ansvarig för marknads- och sektorsfrågor är enheten involverad i arbetet med åtgärder som ska stödja utvecklingen av en robust förmåga att hantera kriser, in. Just nu är vi mitt i processen att ta fram åtgärder och det kan bli aktuellt i den här tjänsten att leda eller delta i särskilda uppdrag inom det området.

Du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och externt, nationellt och internationellt. I arbetet krävs en nära dialog med bland annat näringen, andra myndigheter, regeringskansliet, EU-kommissionen och andra internationella organisationer.

Resor förekommer både nationellt och internationellt när restriktionerna tillåter det.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område och med ett intresse för jordbruks- och fiskepolitiska frågor. Har du arbetslivserfarenhet inom dessa områden är det meriterande. Eftersom du i rollen behöver kommunicera mycket både nationellt och internationellt behöver du ha mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. En stor del av arbetet handlar om att analysera frågeställningar samt vilka konsekvenser förslag får för Sverige och näringen. Därför behöver du ha en mycket god skriftlig och numerisk analysförmåga. Det är även viktigt att du har förmågan att strukturera och driva dina processer vidare genom att du kan identifiera, initiera och genomföra de aktiviteter som leder i målets riktning. I rollen är det en förutsättning att du trivs med och arbetar bra tillsammans med andra.

Låter tjänsten intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Lindsäth, Enhetschef
Telefon: 036-15 50 70

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-03-15
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02792/2021

Placeringsort är Jönköping.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>