Handläggare till försöksdjursenheten

Arbetsuppgifter

På försöksdjursenheten ansvarar vi för de nationella djurskyddsbestämmelserna och de olika typer av tillstånd och godkännanden som krävs för försöksdjursverksamhet i Sverige. Vi arbetar även med internationella försöksdjursfrågor och ansvarar för vägledningar till kontrollmyndigheterna. Totalt arbetar 17 medarbetare på enheten.

Du kommer att ingå i förvaltningsteamet på enheten och här jobbar idag sex medarbetare. Enhetens ansvarsområden är brett och dina arbetsuppgifter kommer att variera därefter. Du kommer att delta i utformning av regelverk, utredningar och i arbetet med att utbilda de regionala försöksdjursetiska nämnderna. I rollen ingår också handläggning av olika ärendetyper, bland annat förhandsgodkännande och godkännande av försöksdjursanläggningar, verksamhetstillstånd och anläggningar för genmodifierade djur.

Arbetet med frågor inom försöksdjursenhetens ansvarsområden innebär mycket kontakt med våra kunder som är forskare, universitet, andra myndigheter och intresseorganisationer. Kontakten innebär exempelvis att svara på frågor och att vägleda kunderna rätt, men också att vara med och utveckla våra samarbeten och verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning exempelvis inom naturvetenskap, samhällsvetenskap eller att du är agronom. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl skriftligen som muntligen och bör ha goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har arbetat inom försöksdjursområdet, har vana av arbete med regelverk och/eller myndighetsutövning. Har du byggnadsteknisk kompetens är det också meriterande.

I denna rekrytering läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar, samtidigt som du har god kommunikationsförmåga och inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Vidare har du en god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat.

Varm välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Rickard Gustafsson, Enhetschef
Telefon: 036-15 60 79
E-post: rickard.gustafsson@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-12-14
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-20328/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>