Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Enhetschef till Försöksdjursenheten

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till försöksdjursenheten som arbetar för att främja ett gott djurskydd och minska, ersätta och förfina djurförsök, samtidtidigt som den svenska forskningen stärks och utvecklas!

På enheten arbetar 16 medarbetare uppdelat i 2 team. Enheten ansvarar för lagstiftningsfrågor på försöksdjursområdet och arbetar med föreskrifter, vägledningar till kontrollmyndigheter samt att handlägga och besluta ärenden på försöksdjursområdet. Enheten har även ansvar för frågor som rör de regionala djurförsöksetiska nämnderna och agerar kansli åt centrala djurförsöksetiska nämnden. På enheten ligger också Sveriges 3R-center - Ett nationellt kompetenscenter för att samordna och främja tillämpningen av alternativa metoder till djurförsök. Sveriges 3R-center är en arena för kunskap och drivkraft när det handlar om att ersätta (replace), minska (reduce) och förfina (refine) djurförsök. I arbetet ingår att medverka i såväl nationella som internationella sammanhang relaterat till försöksdjur.

Som enhetschef har du ett viktigt uppdrag att leda dina medarbetare och din verksamhet på ett sätt som levererar resultat, driver utveckling och skapar tillit! Du har personalansvar för samtliga medarbetare. Du har även budget- och verksamhetsansvar, förutom för 3R-center där det finns en verksamhetsledare som leder det dagliga arbetet och har verksamhetsansvaret. Dina medarbetare arbetar enligt LEAN i sina team och där är din roll som enhetschef att hjälpa till med fördelning och prioritering vid behov.

Rollen som enhetschef innebär att du behöver göra avvägningar och fatta beslut utifrån lagstiftning och enhetens uppdrag. Samverkan och kommunikation kommer vara viktiga och stora delar i din ledaruppgift. Du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och i samverkan externt. Det handlar bland annat om näringen, andra myndigheter och våra motsvarigheter i andra EU-länder. Enhetens frågor är både spännande och komplexa vilket ibland även uppmärksammas av allmänheten på olika sätt till exempel via media.

Du kommer tillhöra djuravdelningens avdelningsgrupp tillsammans med avdelningschef, biträdande avdelningschef och fem andra chefskollegor Ni arbetar tillsammans för att Jordbruksverket ska nå sina mål och bidra till att vi klarar vårat samhällsviktiga uppdrag. Det är också ett naturligt kollegialt forum för dig som chef. I chefsgruppen ingår en djurskyddschef och en smittskyddschef som du kommer ha nära samarbete med.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och med tidigare erfarenhet från ledande befattning, gärna där du haft ett formellt chefsansvar. Du har flera års tidigare arbetslivserfarenhet som gett dig en god förståelse för komplexa sammanhang och för myndighetsrollen. Har du tidigare erfarenhet från att hantera mediakontakter är det meriterande. Det är också meriterande om du har förståelse för djurförsök och det breda samhällsperspektivet på frågor inom området.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha ett ledarskap som präglas av samarbete och kommunikation. Det är avgörande att du har en god förmåga att tydligt kommunicera och förmedla ställningstaganden och prioriteringar, internt och externt. Det är också viktigt att du har förmågan att hantera den komplexitet som enhetens uppdrag innebär i dina avvägningar och beslut. Du är en trygg ledare som driver din verksamhets utveckling genom att sätta tydliga mål och skapar engagemang, delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare.

Låter det som en tjänst som skulle passa dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Annett Kjellberg, Avdelningschef
Telefon: 036-15 59 59

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska känna sig delaktiga och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-04-26
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06159/2021

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vid ansökan kan du välja två alternativ att söka med konto eller utan. När du söker med konto fyller du i ditt CV och personliga brev direkt i systemet. När du söker utan konto kan du istället välja att bifoga filer med ditt CV och personligt brev.

Sök jobbet här >>