Handläggare som vill bidra till arbetet med fodersäkerhet och animaliska biprodukter

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en medarbetare som vill bidra i vårt viktiga arbete med frågor inom foder och animaliska biprodukter!

Som medarbetare på djurhälsoenheten ingår du i ett team där ni tillsammans arbetar med frågor gällande foder och animaliska biprodukter för att bidra till foder- och livsmedelssäkerhet. Teamet arbetar med frågorna på EU-nivå och nationell nivå bland annat med att kontinuerligt vidareutveckla EU-regler, nationella föreskrifter och vägledningar för kontrollmyndigheter. Att samordna och förbättra kontrollen av både animaliska biprodukter och foder är också en uppgift som ingår i teamets ansvarsområde.

Du kommer exempelvis att

- hantera ärenden, till exempel godkännande av företag som hanterar foder och/eller animaliska biprodukter
- utforma och författa vägledning till kontrollen av foder och/eller animaliska biprodukter
- ta fram underlag till utredningar, revisioner från tredje land, revisioner från EU-kommissionen med mera
- arbeta med EU-lagstiftning och vid behov delta i EU-möten avseende foder och/eller animaliska biprodukter.

Arbetet innebär mycket kundkontakter via mail och telefon med branschen, enskilda aktörer och andra myndigheter så som Livsmedelsverket, Tullverket, kommuner med flera. I arbetet ingår också att delta i krisarbete vid behov.

I rollen ingår resor inom Sverige, men även resor till Bryssel kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med agronom- eller veterinärexamen alternativt motsvarande naturvetenskaplig utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Tjänsten kräver också B-körkort. Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om smittskyddsarbete. Det är också meriterande med erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete.

Du arbetar bra med komplexa frågor, har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Du uppskattar att arbeta i team, men har också förmåga att arbeta självständigt genom att driva dina processer och arbetsuppgifter vidare mot uppsatta mål. Vidare är du lugn, stabil och fokuserar på rätt saker, även i pressade situationer.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Gudrun Wilkens, Enhetschef
E-post: gudrun.wilkens@jordbruksverket.se

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-09-09
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15251/2022

Placeringsort är Jönköping, med möjlighet att diskutera en eventuell placering på ett av våra regionala kontor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>