Central hästdatabas

Hitta på sidan

Alla hästar som är i Sverige längre än 90 dagar ska vara registrerade i den centrala hästdatabasen. Jordbruksverket får uppgifterna från avelsorganisationernas och de registerförande föreningarnas databaser.

Driftinformation: Just nu finns inte några planerade driftstopp.

Du kan söka på hästens uppgifter, till exempel UELN- eller chipnummer, för att se var hästen är registrerad. Syftet med den centrala hästdatabasen är att samla information om hästar i Sverige på ett ställe.

Problem att hitta vissa hästar i databasen

Det beror på att UELN för en del hästar är inlagda på fel sätt i databasen. Vi ber vi dig i så fall att kontakta hästens avelsförbund eller registerförande förening. 

Ska du registrera hästar på din anläggning?

När du ska registrera eller hantera de hästar som hålls på din anläggning ska du använda samma e-tjänst som när du registrerade anläggningen.

Avelsorganisationer och föreningar kan ha mer information om hästen

Kontakta den avelsorganisation eller registerförande förening som hästen är registrerad hos om du vill ha mer information om hästen.

Mer information om hästpass och registrering

På vår webbsida om hästpass och registrering kan du läsa om mer om hästpass, vilka uppgifter som finns i passet, när du behöver göra en tilläggsregistrering med mera.

Senast uppdaterad: