Grafik i film och rörlig bild
Vi använder ett enhetligt utseende när vi gör film. Tittare ska förstå att det är Jordbruksverket som är avsändare. Eftersom filmer kan förekomma i många olika kanaler och sammanhang behöver du alltid göra en bedömning vad som blir bäst i just ditt fall. Här kommer några generella riktlinjer att luta dig emot.
Typsnitt i text
Vi använder typsnittet TT Commons Pro i all filmgrafik.
Logotyp
När du använder Jordbruksverkets logotyp ska du följa riktlinjerna när det gäller exempelvis frizonsyta och vilka bakgrunder som logotypen får ligga på. Logotypen ska alltid finnas med i början av en film och som avslutande bild i filmen. Om fler logotyper ska användas, exempelvis andra myndigheters, ska du också följa riktlinjerna för vad som gäller vid placering av flera logotyper.
Namnskyltar
Typografi
På namnskyltar använder vi TT Commons Pro bold för själva namnet på personen och TT Commons regular för personens yrkestitel. På namnskyltarna vänsterställer vi texten. Namnet är versalgement medan titeln står på en egen rad under namnet, i mindre grad och i versaler.
Plattor
För att få lite mer liv i plattorna kan namnskylten ligga i Beige lätt med 90% opacitet och text i Grön mörk. Det går även att ha en platta med färgen Grön mörk med 90 % opacitet och text i Beige lätt.
Placering
Namnskylten kan vara placerad på olika ställen, beroende vad som passar bildmaterialet. Kom ihåg att namnskylten inte får krocka med textningen bara, så det blir svårt att läsa.
Avslut på film
Finns det innehåll i filmen, t.ex. foton eller illustrationer, där upphovsman ska anges gör du detta på näst sista bilden i filmen. Den sista bilden i en film ska alltid innehålla:
- Jordbruksverkets logotyp
- jordbruksverket.se (alternativt: jordbruksverket.se/ett alias som du vill hänvisa till eller en annan av Jordbruksverkets externa webbplatser) centrerat under logotypen och utanför frizonsytan.
Senast uppdaterad: 2024-11-07