Publiceringsdatum14 Mars 2023

AI röd tråd på experiment­dagarna 2023

I början av mars var det återigen dags för utveckling- och digitaliseringsavdelningens årliga experimentdagar. Kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och innovation stod i centrum.

Tre av våra traineer visade hur man kan använda Chat GPT.

Innehållsrika dagar

En nyhet var att, i stället för som tidigare ha en dag per halvår, ha två sammanhållande dagar så att det skulle finnas bättre möjligheter att hinna med olika experiment.

Dagarna innehöll inspirerande föreläsningar blandat med egna experiment. AI (artificiell intelligens) blev den röda tråden de här dagarna. Deltagarna experimenterade bland annat inom områdena Chat GPT, Open ID, Cypress tester, K6-tester, Deep learning. AG-grid samt driftsättningsverktyg.

Etiska AI – också maskiner kan ha fördomar

Föreläsare Ulf Johansson, professor vid Jönköping University berättade bland annat om framtiden och de etiska dilemman vi står inför inom AI.

På väg in den nya teknikeran: Var står vi? Vart går vi?

Föreläsare Per Frankelius, innovationsledare i Agtech 2030 och docent vid Linköpings universitet delgav sina tankar om bland annat den nya tekniken inom jordbruksproduktion.

Paneldebatt

Paneldebatt med Per Frankelius, generaldirektör Christina Nordin, enhetschef Mikael Bergforsen och systemutvecklare Kenneth Svan. Diskussionen landade i frågor som vilka teknikområden kommer ha störst påverkan på framtidens jordbruk och inom vilka områden Jordbruksverket har en viktig roll att spela.

Vi vill främja kreativitet och innovation

Visionen för våra experimentdagar är att det ska vara en möjlighet för kreativiteten och innovationen att flöda och det lyckades vi verkligen med de här dagarna!

Vill du veta mer?

Blev du nyfiken på hur det är att jobba på Jordbruksverket? Läs mer om oss som arbetsgivare eller titta om vi har någon ledig tjänst som kan passa dig.

Senast uppdaterad:

Till toppen