Om traineeprogrammet

Traineeprogrammet är för dig som har en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier som inte är äldre än tre år.

Traineeprogrammet är nio månader långt och genomförs på Jordbruksverkets huvudkontor i Jönköping. Efter de första tre månaderna finns det vissa möjligheter till distansarbete. Vid en fortsatt anställning möjliggör Jordbruksverket upp till 80 procent arbete på distans för samtliga medarbetare, beroende på roll.

Du får en introduktion till arbetet med utveckling och digitalisering på Jordbruksverket. Programmet blandar praktik med arbetsnära teori, och fokus ligger på Java och TypeScript. Du får bredda din erfarenhet och kompetens, samtidigt som du får chansen att bli specialist inom ett specifikt område.

När traineeprogrammet är klart har du fått både praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta som systemutvecklare.

Programmets upplägg

  • Du får en introduktion till Jordbruksverkets uppdrag och verksamhet. Du får även översiktlig kunskap om medarbetarskap, bemötande och grupputveckling.
  • Du får besöka utvecklings- och digitaliserings­avdelningens olika enheter och gå en teknisk baskurs. Dessutom utbildas du inom lean och agilt arbete, operativsystemet Linux, testmetoder och arkitektur.
  • Under programmet arbetar du och de andra i traineegruppen med ett projekt för att pröva på era kunskaper.
  • Du får stöd av en personlig handledare. Dessutom finns förra årets traineer kvar som faddrar under hela programmet.
  • Du får praktik i flera av våra systemutvecklingsteam, och de tre sista månaderna har du en lång praktik i det team du förhoppningsvis hamnar i som anställd efter traineeprogrammet.

Ansökan till traineeprogrammet

Ansökan för 2024 års traineeprogram är stängd. Ansökan till 2025 års traineeprogram med start i september 2025 öppnar i februari 2025, men du kan redan nu skicka en intresseanmälan.

Senast granskad: 2022-03-29

Till toppen