Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

Smittskyddshandläggare för arbete med Sveriges goda djurhälsoläge

Arbetsuppgifter

Smittbekämpningsenheten arbetar både med förebyggande åtgärder för att förhindra allvarliga djursjukdomar, och bekämpning av sådana djursjukdomar om de introduceras i landet. Teamet som nu ska utökas har ansvar för sjukdomar som behöver bevakas eller på annat sätt hanteras, exempelvis för att de är nya för Sverige, t.ex. afrikansk svinpest och avmagringssjuka, och sjukdomar som har utrotats men där fristatusen behöver övervakas, såsom leukos och tuberkulos. Utöver daglig hantering av misstankar och arbete med den nya djurhälsolagstiftningen så arbetar teamet med mer långsiktig utformning av strategier för hantering av sjukdomarna, vilket inbegriper problemlösning och samarbete med näringar och andra myndigheter. En del av teamets tid används även för att stödja annan verksamhet, såsom kontrollverksamhet och uppdatering av olika tjänster som webben och utbildning för officiella veterinärer.

Hur din vardag i teamet kommer att se ut beror till stor del på din bakgrund och de kunskaper du har med dig. I första hand söker vi en person som kan komplettera teamet och som kan ta ansvar för löpande arbetsuppgifter men även ta del av och ingå i arbetsgrupper som driver långsiktiga, strategiska frågor.

Du kommer ha mycket kontakt med våra kunder, som är enskilda djurägare, andra myndigheter, intresseorganisationer och även direktkontakt med allmänheten.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen inom relevant område, antingen inom djurområdet, till exempel som agronom eller inom veterinärmedicin, eller som statsvetare eller jurist. Ett stort intresse för den moderna djurhållningen i Sverige, olika produktionsformer och dess utmaningar, är nödvändigt. Myndighetserfarenhet är meriterande, alternativt erfarenhet av nära samarbete med myndighet. Du ska kunna formulera dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen ser vi att du är duktig på att fokusera på rätt saker och att du är lugn och strukturerad. Du är positiv och lösningsorienterad även då du har svåra utmaningar framför dig. Att samarbeta med andra är naturligt för dig, men du ska även kunna arbeta självständigt när det behövs och ta ansvar för dina processer som du driver i mål.

Tjänsten är tidsbegränsad till 2021-12-31.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lotta Hofverberg, Enhetschef
Telefon: 036-15 52 31

Adrian Vallin, SACO
Telefon: 036-15 52 07

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag och friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.
Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-01-04
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19231/2020

Placeringsort är Jönköping. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>