Podden Upp på bordet
Välkommen till Jordbruksverkets podcast Upp på bordet. I vår podcast fokuserar vi på svensk livsmedelsförsörjning ur ett beredskapsperspektiv. Hur robust är Sveriges livsmedelsförsörjning? Häng med!
-
Publiceringsdatum 15 Februari 2024
Avsnitt 8: När svinpesten kom till stan, del två
I september 2023 upptäcktes för första gången sjukdomen afrikansk svinpest i Sverige. Jordbruksverke... -
Publiceringsdatum 13 Februari 2024
Avsnitt 7: När svinpesten kom till stan, del ett
I september 2023 upptäcktes för första gången sjukdomen afrikansk svinpest i Sverige. I det här avsn... -
Publiceringsdatum 28 Juni 2023
Avsnitt 6: Kan Östgöta II och fryst tjursperma rädda oss vid kris?
Genbank med fryst tjursperma och en unik fröbank som räddats från frontens Charkiv i Ukraina är spän... -
Publiceringsdatum 04 Maj 2023
Avsnitt 5: Vad har djurskyddet för plats på tallriken?
Vad är naturligt beteende hos djur och kan en höna utöva det i ett stall bland 25 000 andra värphöns... -
Publiceringsdatum 08 Mars 2023
Avsnitt 4: Behöver vi äta mer inälvsmat och fula potatisar?
17 procent av all potatis och nära hälften av biprodukterna från kött blir aldrig mat. Hur kan mer a... -
Publiceringsdatum 09 Februari 2023
Avsnitt 3: Varför hamnade 400 miljoner ägg aldrig på frukostbordet?
15 miljoner portioner med kött blev aldrig serverade och 400 miljoner svenska ägg nådde aldrig slut... -
Publiceringsdatum 20 December 2022
Avsnitt 2: Får vi mindre svensk mat på bordet när lantbrukarens kostnader ökar?
Kriget i Ukraina har lett till stora störningar i handeln. Det är brist på vissa varor och priserna ... -
Publiceringsdatum 08 November 2022
Avsnitt 1: Måste vi leva på morotskaka om det blir kris?
Kan vi räkna med att få fortsätta vara mätta och friska om krisen kommer? Vilka risker, hot och utma...
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Senast granskad: 2023-11-08