- Startsida
- Om Jordbruksverket
- Podden Upp på bordet
- Avsnitt 3: Varför hamnade 400 miljoner ägg aldrig på frukostbordet?
Publiceringsdatum9 februari 2023
Avsnitt 3: Varför hamnade 400 miljoner ägg aldrig på frukostbordet?
15 miljoner portioner med kött blev aldrig serverade och 400 miljoner svenska ägg nådde aldrig slutkonsumenten. Anledningen? Utbrotten av fågelinfluensa och salmonella i gris-, nöt- och fågelbesättningar i Sverige under åren 2020‑2022. Hur allvarligt är hotet från olika smittor för vår livsmedelsproduktion? Den frågan och många fler lyfts i det tredje avsnittet av podcasten Upp på bordet.
Medverkande
Katharina Gielen, smittskyddschef på Jordbruksverket.
Karl Ståhl, statsepizootolog på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
Mattias Espert, lantbrukare och ordförande för Sveriges Grisföretagare.
Programledare: Jesper Nietsche, kommunikationsenheten på Jordbruksverket.
Om avsnittet
Längd: 39 minuter.
Så lyssnar du
Du kan lyssna på avsnittet via spelaren ovan. Du kan även lyssna genom Spotify eller i podd-spelaren Soundcloud. I Spotify och Soundcloud kan du välja att följa podden. Då får du en avisering när nästa avsnitt kommit ut.
Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter
Har du frågor eller synpunkter om podcasten Upp på bordet? Du är välkommen att kontakta oss via formuläret.
Formulär: kontakta oss
Senast uppdaterad: