Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Hitta på sidan

IT-projektledare systemutveckling

Arbetsuppgifter

Som IT-projektledare på Jordbruksverket kommer du leda projekt som innebär nyutveckling eller vidareutveckling av IT-system. Du samarbetar med teamledare för utvecklingsteam och koordinerar arbetet mellan teamen och med projektets övriga intressenter.

Du kommer även, tillsammans med övriga projektledare, förvalta och vidareutveckla projektstyrningen genom att stötta beställare och projektledare, men också samordna utbildningar och hålla i kurser internt.

Målen för 2021 ligger främst på att öka leveransförmågan och kontinuerligt förbättra befintliga processer. Här blir du en naturlig del i utvecklingsarbetet kring utveckling- och digitaliseringsavdelningen ihop med dina fyra projektledarkollegor. Du kommer ha många kontaktytor så väl internt som externt och kommer leda projekt med beställare från hela Jordbruksverket. I de olika projekten arbetar du tillsammans med ett utvecklingsteam. Vidare innebär projekten ofta tätt samarbete med andra organisationer och myndigheter. Vi använder PPS som projektstyrningsmetod och Antura för att planera och följa upp projekt.

Kvalifikationer

För att passa i rollen som IT-projektledare ser vi att du har erfarenhet av att leda systemutvecklingsprojekt. Alternativt har du erfarenhet av att arbeta med systemutveckling och erfarenhet av annan typ av projektledning. Du behöver ha förståelse för de processer som krävs för att utveckla ett IT-system från grunden, t.ex. informationsmodellering, lösningsarkitektur och val av teknik. Vidare ser vi att du har en eftergymnasial utbildning, gärna i projektledning. Har du dessutom erfarenhet av agilt arbetssätt är det meriterande.

Som person ser vi att du är självgående och trygg i din roll som projektledare. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikationsförmåga samtidigt som du har ett stort driv. Eftersom arbetet sker i diverse tvärfunktionella team ser vi att du är bra på att samarbeta och har en förmåga att få gruppen att arbeta mot gemensamma mål. Vi ser även att du har förmåga att hantera och fatta snabba beslut samtidigt som du har tålamod i dina processer. Du har en förmåga att se helheten men fångar även upp de avgörande detaljerna. Krav för tjänsten är att du talar och skriver obehindrat på svenska.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ylva Purfürst, Enhetschef
Telefon: 036- 15 57 13

Patrik Gräser, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 59 53

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 58 38

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta på en modern och händelserik utvecklingsavdelning där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Vi prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och värdesätter engagemang och kreativitet.

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med att se till att våra medarbetare trivs på jobbet och kan utvecklas med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstid och upp till 35 semesterdagar. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjligheten att jobba mobilt i en stor del av våra anställningar.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-05-24
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07080/2021

Placeringsort är Jönköping.

Provanställning kan komma att tillämpas.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>