Kvalificerad utvecklingsinriktad verksjurist till rättsenheten

Arbetsuppgifter

Är du en kvalificerad jurist som vill vara med och utveckla och kvalitetssäkra det juridiska arbetet på Jordbruksverket? Är du lösningsorienterad och trivs i en verksamhet där du ställs inför komplexa ställningstaganden? Då kan du vara rätt person för det här jobbet!

Rättsenheten är en central enhet på Jordbruksverket med fyra medarbetare som leds av verkets chefsjurist. Som verksjurist på enheten kommer du att arbeta inom följande områden:
• Övergripande kvalitets- och utvecklingsarbete i form av bland annat kvalitetsgranskning, rättsutredningar i komplicerade frågor och framtagande av juridiska vägledningar
• Granskning av Jordbruksverkets föreskrifter
• Kompetensutveckling för andra verksjurister och vara mentor för nyanställda verksjurister samt hålla i juridiska introduktionsutbildningar för nyanställda medarbetare
• Juridisk rådgivning till verkets avdelningar som inte har egen verksjurist.

Som verksjurist på rättsenheten har du ett särskilt ansvar för att vara väl insatt i Jordbruksverkets uppdrag och olika målavvägningar för att på bästa sätt kunna vara ett juridiskt stöd och bidra till verksamhetens utveckling. Arbetet kan innebära korta deadlines och komplexa ställningstaganden.

Arbetsuppgifterna är varierande och rör ett stort antal rättsområden, bland annat EU-rätt, förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning, upphandlingslagstiftning, avtalsrätt, skadeståndsrätt och dataskyddslagstiftning.

Övriga jurister på enheten och chefsjuristen är ett stöd i arbetet. Det finns totalt 15 verksjurister på avdelningarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidat- eller juristexamen och är notariemeriterad. Du bör även ha minst fem års annan relevant arbetslivserfarenhet inom de senaste åtta åren. Särskilda erfarenheter av juridiskt utvecklingsarbete och kunskaper inom de rättsområden som nämns ovan är också meriterande.

Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor och känner dig trygg i att analysera och har ett gott omdöme. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är självgående och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är det viktigt att du är utvecklings- och lösningsorienterad, har integritet och väl utvecklade förmågor att kommunicera och samarbeta.

Som person bör du trivas i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt. Du kommer att arbeta proaktivt och med sikte på ständiga förbättringar.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ida Lindblad Hammar, Chefsjurist och enhetschef
Telefon: 072-352 48 02

Eva Kjell, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-155838

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-13185/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>